He's All That


Cascada - He's All That
Superbra låt !
Nu taggar vi till imorgon då det är vinkväll/grillfest hos Marielle, okej?

Jag älskar jeans men...



Tro det eller ej men idag har jag faktiskt hittat en studenklänning i Skellefteå. Det var ingen ''Evelina'' klänning direkt men den satt i alla fall jättefint och jag gillade den. Är dock ingenting som jag skulle köpa i vanliga fall :) Men man ska ju vara lite annorlunda när man ska vara fin *fniss* Sedan är det där med klänning ingenting för mig för ni vet ju; JAG ÄLSKAR JEANS ! ♥ Klänningen kommer i alla fall bli superfin till min fantastiskt fina studentmössa. Nu ska jag bara försöka hitta smygen, en liten finare kofta (om det är kallt den dagen) och en liten handväska som man kan förvara lite småsaker i. Tex som kameran och telefonen! Lär ju behövas en dag som den..

Såg förresten att biljetterna till Studentfesten på Toxic bar kommit ut också, någon som har en aning om vad den kostar? Det skulle i alla fall vara fest där både den 10:e (onsdag) och den 12:e (studentkvällen) superkul, jag ska då dit!

Nu börjar vi väl ladda lite? Joo... Vi börjar i alla fall med att göra bort det näst sista provet med Lena imorgon. Kul, kul, kul och verkligen jobbigt..

Inget nyttigt sagt så godnatt..

Skellefteå idag !

Idag är jag ledig. Ska följa mamma till Skellefteå eftersom hon ska dit och besikta bilen.. Sedan så ska vi fixa studentklänning och lite tjosan.. Dock trodde jag att pengarna skulle komma in idag, men dom kommer inte in förens imorgon ! Kul att få pengarna sista dagen man kan betala räkningarna? Nej verkligen inte. Jag vill kunna betala mina räkningar i tid, men tror ni jag får någon chans? Jävla soss! Från det att jag börjar jobba ska jag aldrig mer leva på socialbidrag, för då måste man ha en klump i magen varje månad..

Och idag får jag se den ny-öppnade Esprit Butiken i Skellefteå! Häftigt!!

Förvånad

Ja oj vilken kväll! Har nog aldrig varit så förvånad i hela mitt liv. Men orkar inte dra det nu är alldeles för trött för det. Ni får den roliga och den förvånande uppdateringen imorgon :)

Hörs !

Jävre ikväll


Tjabba, tjena hallå. Slutade fyra idag eftersom jag har varit så duktig :) Visst var det snällt? Ja, rättare sagt så gick det mycket bättre idag än igår. Så himla skönt. Jag hatar att vara irriterad en hel dag men det kan lätt bli så om man bara känner sig utnyttjad och att man är slav åt någon. Menmen, sånt som händer :)

Troligtvis ska jag följa mamma till mormor senare ikväll, det ska bli roligt :) Man är ju som sagt inte så ofta i Jävre längre men det har jag inte så stor lust med heller. Jag hillar inte det stället, hade jag gjort det hade jag bott kvar, men jag önskar att mormor och morfar flyttar från huset en dag .. Men det kommer väl troligtvis aldrig att hända? Man orkar inte med ett så stort hus när man är över 70, men det inser dom inte..

Haha igår hade jag en rolig konversation som jag verkligen inte förstår mig på, hahaha så blåst människa. Jag menar, om det är någonting jag bryr mig om och skyddar så är det väl min familj och alla andra i min närhet? Det är ju liksom inte så att jag står och kollar på när andra kastar skit på en av mina nära och kära.. Ojojoj, sånna människor önskar jag det hade funnits mindre av. Gissa vem personen är? Det är inte alls svårt att lista ut...

Utmanad

Hur mår du?
- Jag är väl på kvällshumör. Inte så pigg och tankarna ligger i sängen, hoppas att jag får sova snart. Dagen har varit okej med däremot så har jag varit på rätt dåligt humör. Kort sagt, det kunde varit bättre! Men alla har vi sämre dagar.

Skrattar du?
- Jo, oftast åt Marielles skämt eller något.. Eller såklart Mickes, men han säger så fantastiskt roliga saker ibland. Däremot så skrattar jag inte just nu eftersom jag nyss såg spårlöst.. Och varje gång jag ser det, så lipar jag!

Gör du saker som får dig att må bra?
- Självklart. Skulle jag inte göra det (eller alla för den delen) så skulle man inte orka med att leva. Jag ser till att vara nära människor jag älskar för dom får mig att må bra. Närhet är viktigt för mig samma sak med bara ett telefonsamtal; det kan betyda så mycket!

Träffar du människor som får din mage att pirra?
- JO, Micke får min mage att pirra (!)

Känner du dig starkare eller svagare än förut?
- Starkare är någonsin förr på 18 år. Jag kan stå på egna ben, säga vad jag tycker och tänker (ibland för mycket) men framförallt så arbetar jag mig mig själv. Jag vill aldrig mer vara en svag person. Men lite svag är jag väl; om man ser till musklerna alltså..

Saknar du?
- Jag saknar att ha en fritid. Längesedan man hade det. Dock så är det inte speciellt länge till studenten.

Längtar du?
- Till den 12:e Juni eller snarare vecka 24, om jag inte har fel? Hela den veckan kommer (förhoppningsvis) vara rolig. Och sista veckan med klassen! Jag kommer sakna vissa, andra inte. Men jag vet att jag och Marielle kommer göra det fett oförglömligt.

Tänker du?
- För ofta, för mycket och vid fel tidpunkt. Just precis; alldeles för mycket. Men det är sådan jag är; det går inte att ändra på!

Vågar du?
- Ja jag vågar det mesta. Tex så hoppas jag att både Anna och Pappa vill hoppa BungyJump det året vi firar 100 Års Jubileum, alltså nästa år. Jag är lätt på, skulle ni vara det?

Vill du?
- Klara sista veckorna i skolan helt utan problem, ta tag i det för fan Evelina säger jag bara ! Men det gör jag ju i och för sig..

Gråter du när ingen ser?
- Inte så ofta, jag gråter mest när folk är med mig för det mesta. Tragiskt att gråta ensam då får man ju ingen tröst..

Tar du hand om dina vänner?
- Jo, jag har få vänner men många kompisar. Vilket innebär att dom vänner jag har försöker jag i alla fall ta hand om. För det måste man, annars finns dom inte där en mindre - vacker dag.

Håller du dina löften?
- Om jag lovar en person någonting så håller jag det. Sedan försöker jag att inte lova för mycket, för det kan bli fel då. Man ska aldrig lova någonting som man inte direkt är säker på.

Önskar du att det var som förut?
- Nej verkligen inte.

Till sist, är du lycklig?
- Lyckligare än aldrig förr ♥

Utmanar; Marielle Vickan &  Maria 

Måndag


Nu var alltså måndagen avklarad. Dagarna går helt plötsligt så himla fort. Praktiken var rätt okej idag, mycket att göra och väldigt jobbigt vissa stunder  men det kan ju inte alltid vara på topp.. I alla fall så kommer Kicki att sätta sig ner och skicka in mina betyg imorgon, känns lite pirrigt. Eller ja, väldigt pirrigt. Jag vet inte ens vad jag kommer få, dom har inte sagt något och jag har inget hum alls. Men och ena sidan, får jag bara ett Godkänt blir jag väldigt besviken, sedan att Mona sänker mig det kan jag ta. Men jag anser mig själv ha prestrerat för ett Väl Godkänt på praktiken. Sedan är vad jag har gjort på skolan en helt annan sak. Som sagt att Mona skulle sänka mig, det kan jag ta, för det skulle inte göra mig särskilt förvånad.

Nu är jag bara så himla nervös och nyfiken på vad Mia Lööf vill mig egentligen. Det var ju som sagt hon som klippte ihop mitt tv-program för P.S och det var henne vi umgicks med jag och mamma när vi var nere i Växjö. Det var en väldigt rolig upplevelse och Mia var väldigt snäll och framåt. Men vad jag vet nu så flyttade hon till Stockholm efter att vi hade varit i Växjö, så förmodligen jobbar hon på Sveriges Television i Stockholm nu om jag inte är helt ute och cyklar. Tänk vad jag hunnit med i mitt liv inom tv *fniss*

( jävligt gammal bild så var snäll och se inte så mycket)

Jaha ? :O

Eeeeh jaha? Vet ni vad jag möttes nyss med på Facebook? Jo så här ''Hej Evelina, är det dig jag gjorde P.S filmen med 2005? Skulle gärna vilja komma i kontakt med dig, Med vänliga Hälsningar Mia''  Nu är det bara vänta och höra vad det är för speciellt den här gången :)

Praktik

Hejsan hoppsan! Dags för en ny vecka, alltså vecka 18, det innebär ju att det bara är några få veckor kvar till studenten. Så himla skönt! I alla fall så är det praktik idag, vilket känns gode jobbigt just nu. Jag hade hellre gått i skolan, för det känns mer givande. Det är ju inte så roligt att vara på ett ställe där man i stort sett redan kan allt .. Nåja, man har ju ingenting att säga till om. Bara hålla humöret uppe och fortsätta!

Hörs ikväll, hejsvejs !

My Mom's New Boyfriend



Nu är helgen i stort sett över och det har varit en lugn och skön helg. Vi har för det mesta tagit det lungt och sett tv. Igårkväll var ju jag och mamma som sagt ensamma eftersom Kristoffer och Samuel var borta hos nå folk. Det var rätt skönt faktiskt, för första gången kunde vi äntligen bestämma vad vi ville se på tv:n! Utan zappningar och Discovery program. Det var grymt härligt. Sedan snackade jag och mamma rätt mycket skit också men vi såg en bra film som heter My Mom's New Boyfriend. Se den !



Snart är det dags att åka till Piteå, så vi hörs väl då !

Vecka för vecka..

Nu har jag gjort ett ''schema'' för vad som kommer att komma under tiden som man har kvar innan studenten. Men allt detta ska vi göra och lite till säkert. Jag vet i alla fall att vi har ett till prov med Lena i bokföring men inte vilket datum. Det blir väl säkert vecka 21 eller något. För vecka 22 tror jag betygen skulle sättas.. Så detta ska göras + det som jag har ogjort sedan länge tillbaks. Men det är ju en annan femma :)



ATT GÖRA INNAN STUDENTEN

Vecka 18

Måndag - Lämna in Organisationsuppgiften, Affärsidé till Lena

Tisdag -

Onsdag - Prov Småföretagande B

Torsdag -

Fredag - Ledig


Vecka 19

Måndag -

Tisdag -

Onsdag -

Torsdag -  Lämna in Läslogg Psykologi

Fredag -



Vecka 20

Måndag -

Tisdag -

Onsdag - Prov Rättskunskap

Torsdag -

Fredag - Lämna in eget arbete i Psykologi B               Prov Buddismen



Vecka 21

Måndag -

Tisdag -

Onsdag -  APU - dagboken, Fakta om APU - platsen inlämnas

Torsdag- Ledig.

Fredag -  Ledig.


Plugg ..

Nu sitter jag med mina skolböcker igen. Men det gör mig faktiskt ingenting. För första gången på riktigt länge är det faktiskt roligt att plugga (eller skriva) . Jag har fått tillbaka motivationen och det beror nog på att provet jag skrev i psykologi gick så himla bra (eller det kändes så i alla fall) Nu när jag äntligen tar mig tid att sitta med skolböckerna så får jag inte heller så dåligt samvete. Och vet ni ? Kristoffer  har även köpt en skrivare hit så jag kan skriva ut alla arbeten till Lena idag så att jag inte glömmer det. Och sedan så kan jag lämna allt imorgon när jag går och käkar lunch på skolan. Fantastiskt! Då har jag och Marielle någonting att stryka från vår gemensamma to do lista också !



Visst är min katt vacker ? :)

Filmkväll

Nu har jag och mamma just sett klart den andra filmen för ikväll. Det blev Patrik 1,5 och 27 dresses. Den andra filmen har jag sett förut, men jag tycker den är så himla bra. Och den svenska var väl helt okey men jag vet inte riktigt, lite för mycket bög-snack kanske.. Nåja, det finns bättre filmer. Nu är det bara vänta på att Kristoffer och Samuel ringer och vill hem, dom är nämligen och bastar någonstans !

Men skriver troligtvis inte mer ikväll, så godnatt på er :)

Engagemang tack !

Jag börjar bli grymt less på en person i min omgivning. Varför engagerar man sig i någonting när man inte får något tillbaks? Känns helt förbannat värdelöst, men ändå så gör man det. Inte ens ett telefon samtal ids vissa genomföra, typ hej och hejdå och så lär det bli till slut. För jag orkar inte ha ett sådant förhållande. Då kan man ju lika gärna vara själv. För vad ger det om man inte pratar med varann, knappt umgås. Jag kallar det inte att umgås och sitta vid en datorn större delen av dygnet och att man ses vid middagen ungefär. Vad är det för ett liv? Ingenting för mig, jag börjar bli grymt less på att engagera mig, för jag får absolut ingenting tillbaks. Dessutom så kallas man även omogen ibland, vilket gör att man börjar fundera; om jag nu är så omogen för min ålder, vafan umgås du med mig då för?

Irritations moment. Jag blir upprörd. Vill man till Piteå imorgon ens? Knappast.

Vill ha ..


Skor från Scorett 

Dessa skor vill jag bara ha ! Dom är så grymt jävla snygga..

Fransförlängning



Vill du vinna en fransförlängning?

Gå då in på XtremeBeautyNails blogg !

Jag är med och tävlar.

En stund på stan

Hejsan hoppsan !

Har jus kommit hem från stan, har varit där med Kristofer, mamma och Samuel. Och vet ni vad vi hittade? En butik med en massa balklänningar. Och billiga, jättefina som gick på 1000 - lappen. Jag ska ju inte gå, men jag vill. Hade jag haft någon att gå med hade jag inte tvekat. Och jag såg en som jag har kollat på tidigare som var jättefin.. Men jag prövade två och när dom inte passade blev jag bara irriterad.. Eller snarare besviken. Men det var två korta klänningar. . . Jag vill ju så gärna, men man får vänta tills man gifter sig.. Som man troligen inte ens kommer göra ...

Men är ni ute efter balklänningar så åk till Luleå och gå mitt emot Smedjan dom har allt möjligt att välja mellan, korta som långa. Och snorbilligt för att vara balklänningar..

Nu ska jag i alla fall äta lunch. Hörs !

Turismarbetet inlämnat !

Vet ni vilken lycka jag känner just nu? Jag har äntligen lämnat in mitt turism arbete som skulle varit inne för länge, länge. länge sedan ! Det känns gudomligt skönt i alla fall, nu ska jag bara göra de två arbeten som är kvar sedan är turism kursen avslutad i stort sett. Men först ska jag redovisa den jag gjort nu muntligt men först så ska Alf få rätta den. Och vet ni vad mamma sa idag då? Jo att hon också haft Alf som lärare i svenska tydligen.. Det tyckte jag var lite konstigt eftersom han inte är speciellt gammal faktiskt.. Nåja, världen är ju liten som sagt.

Nu kan jag stryka en grej från min to do - lista. Härligt !



Men nu tror jag det är dags att sova. Känner hur trött jag är, har suttit med turism arbetet i flera timmar. Sedan klockan sju i alla fall. Men nu kan jag i alla fall sova gott. Hoppas ni haft en fin dag :)

Irritation på hög nivå

Nu är jag i Luleå, är alldeles proppmätt för vi har just ätit Pizza och fyfan vad gott det är, det är så himla mycket godare om man äter det sällan.. Så nu är jag mätt tills ikväll.. Ska strax sätta mig och skriva Loggboken i Psykologi B, känns bra om man gjort bort den redan nu så har man mindre att göra sedan. Jag kom bara att tänka på en grej; vad ska man göra resten av veckorna efter vecka 21? Det kommer kännas skit konstigt att inte ha något man ''måste'' göra på kvällarna.. 

Blev förresten väldigt irriterad idag på lektionen när vi började prata om studenten och studentskyltarna. Folk säger att vissa inte engagerar sig, däribland finns jag, jag räknas till dom som inte engagerar mig. Jag är också en av dom som inte vill göra en studentskylt. Vet ni varför? För att sist det var planerat visste ingen knappt någonting, eftersom dom som planerat detta var borta vid detta tillfälle. Hur kan man planera något till en dag när man vet att man är borta? I alla fall, jag orkar inte vara med på något som är halvt planerat. Sedan ska det inte bara vara en eller två som bestämmer heller, det ska vara HELA klassen. Och så till det andra; Innan vi gick ut förra sommaren så kom jag, Marielle, Linda S och några till med förslag om att åka till Skellefteå antingen på Boda Borg eller bo i stuga. Vi tog reda på all information eftersom vissa ville det. Till slut visade INGEN något intresse. Så nu får ni smaka på eran egen medicin, jag orkar inte engagera mig i något, när ingen är engagerad när någon annan vill hitta på något. Så lycka till med era studentskyltar, jag skiter fullständigt i dom. Och snart skiter jag fullkomligt i studenten också, för det känns inte kul att bli dumförklarad av sina klasskompisar ''för att man inte engagerar sig'' Och en sak till; med våran klass så BEHÖVER vi börja planera studentveckan redan nu (helst) i alla fall inom två veckor, annars så kommer ingenting att hända. Och dom som säger att det är töntigt att åka 14 stycken på studentvagnen, HUR TÖNTIGT ÄR DET INTE ATT INTE HAFT EN ENDA KLASSFEST UNDER TRE ÅR?

Tackar gud för att jag hittade min bästa vän i den här klassen, annars hade jag nog hoppat av för länge sedan. Jag har i alla fall den positiva känslan att det kommer bli bra, även om det är som det är med klassen så har jag alltid min bästa vän. Och vi kommer göra dagen oslagbar !


Visst Gumman ? ;)

Luleå över helgen..

Hej!

Nu väntar jag på att mamma ska komma från jobbet och hämta mig. Kommer bli skönt att åka till Luleå i helgen, har ju trots allt inte varit där på flera veckor eftersom vi är i Manjärv för det mesta. Men ikväll och i helgen så blir det Luleå ! Även fast det inte kommer hända så mycket så är det ju alltid roligt att komma till mamma och bli bortskämd, jag menar, vad är bättre än det? Ingenting!

Har dock noll med cash på mitt konto eftersom soc har fingrarna i röven, ärligt talat alltså, dom har det. Jag lämnade min ''inkomst-lapp'' redan före påsk. Så vafan är problemet? Fingrarna i arslet det är precis vad dom har.. Bara så att ni vet om jag utbildar mig till socionom och soss-tant så kommer jag aldrig ha fingrarna i röven, det kan jag lova er! Nåja, nu kan man ju alltid hoppas på att pengarna kommer innan räkningarna ska betalas. Har aldrig varit så här fattig som den här månaden .. Det känns förjävligt..

Och det ryktas om att det ska bli Pizza käk ikväll *mums*

Vi hörs!


Äntligen dags för sömn

Hallelujah! Äntligen dags för sängen, det låter väl som en väldigt skön och härlig idé? Jag älskar att sova det finns nog inget bättre. Kommer knappast att sova bra eftersom jag redan nu är nervös inför provet vi ska ha imorgon, jag vill verkligen inte kugga på det så jag har faktiskt försökt plugga in frågor och så vidare. Eller jag har nog aldrig pluggat så här mycket till ett prov faktiskt, men känns ändå som att jag kan noll..

Imorgon är det i alla fall fredag och jag ska åka hem till mamma i Luleå. Det ska bli riktigt trevligt och sedan så kanske man får väldigt god mat eftersom Kristofer får världens bästa lön imorgon, med semesterersättning och allt. Ibland är det positivt att bli uppsagd, speciellt om man för ett nytt jobb inom två veckor som han fick! * fniss*

På tisdag ska jag nog ta ledigt från praktiken också och följa mamma till Skellefteå där hon ska besikta våran bil, Bettan ni vet, som är från 1980 - talet, därför namnet BETTAN !  Jävlar så snygg bil, ni skulle se alltså *not*

Godnatt i alla fall. Nu blir det att dejta sängen!


Prov imorgon

Det blev inga bilder på student mössan än, jag har nämligen pluggat psykologi rätt länge nu ändå, även om det inte var vad jag hade tänkt göra. I alla fall så ska jag fortsätta snart men ska förbi mamma en snabbis så jag kanske fortsätter ikväll istället.. Det mesta kan jag nog redan, eller det känns så i alla fall.. Det handlar just nu om Psykiska Sjukdomar/Störningar och det har vi prov på imorgon. Så egentligen borde jag sitta och plugga till klockan nio ikväll (minst) men det ids jag inte. Finns ju så mycket annat man kan hitta på !

Skolan är över

Idag har jag varit duktig. Vaknade redan klockan halv åtta och var på skolan i tid. Kan jag vara mer duktig? Jo det kan jag faktiskt, egentligen borde jag satt mig ner och pluggat till Psykologin men det orkar jag inte just nu.

Istället för att plugga har jag fixat en ny design eftersom jag inte kan det så bra själv. Därför var ju Blogga Snyggt skitbra.

Laddar in bilder på studentmössan snart !

Billiga flygresor

Just nu kan man liksom få en resa till Stockholm för 600 spänn. På Norwegian, tror ni att jag är grymt sugen eller vad? Bara för att kolla in staden ! Menmen, man har ju annat och tänka på. FAN !

Tandläkarn idag ..

Nu har jag ätit frukost och gjort mig iordning lite grand. Börjar som vanligt skolan klockan halv tio men klockan tio måste jag gå till tandläkaren. Och den här gången rör det faktiskt inte tandställningen (hallelujah) utan mina vidsomständer och 19 års kontrollen.. Jag antar att jag ska dit men jag vet inte om jag behöver eftersom jag har tandställning och går dit en gång varje månad eller i alla fall varannan.. Onödigt att gå till flera egentligen.. Nästa vecka ska jag nog till tandsköterskan också; inte roligt ! Har i alla fall börjat använda mina gummiband i munnen, jag tycker att jag är duktig ! Och den 14:e Maj har jag haft min tandställning i ett år ! Trodde att det skulle vara värre,  men vafan, det här var lindrigt för att få finare tänder.. Jag längtar bara tills den dagen jag får ta  bort den och se vilken skillnad det blivit, däremot är ju överbettet kvar och min sk käkomali (eller vad det kallas) om jag nu inte överväger en operation, vet inte riktigt om jag vill det bara..

Nä om man skulle göra något nyttigt och sedan dra till skolan..
HEJSVEJS !

Onsdag

Idag är jag vaken tidigt? Ganska onödigt men det är väl lika bra för jag ska ju upp samma tid imorgon.. Nu är det onsdag och verkligen dags för att komma tillbaks till verkligheten.. Känns väl både och, roligt men jobbigt. Jag hoppas verkligen att vi får våra Studentmössor idag får då har man ett mål att jobba med. Då kan studentmössan ligga brevid en när man pluggar. Det är väl perfekt? Nej jag  hoppas att motivationen kommer så snart som möjligt. Det är ju mindre än 30 skoldagar kvar nu skulle jag tro...

Nu ska jag käka frukost, vi hörs !

Min väg till ett bra mående



Hittade den här fantastiskt bra skrivna texten på internet för ett tag sedan. Jag fastnade för den på något sätt. Det var som att det var mina tankar nedskrivna på datorn, det passade in så bra, kanske inte nu, men bara för några år sedan. Det var som att det var Evelina på ett papper..

Man får aldrig sluta att tro på att livet kan bli bra, bara man själv vill det. För vill vi människor verkligen nå fram till något så kan vi det. Att komma till ett bra mående i ditt liv kan vara väldigt svårt och en det är absolut en lång väg att gå, men det går alltid. Mina år som yngre och med en pappa som inte fanns i mitt liv så var det kaos för det mesta, när sedan folk vände mig ryggen (både vuxna som barn) och såg mig som en sämre människa så gjorde det väldigt ont, jag tappade tron på att det verkligen finns goda människor.. Jag tappade också glädjen till livet och slutade tro på mig själv, jag hade ingen direkt kontakt med mina inre känslor, för dom gjorde för ont. Jag slog bort alla tankar och låg och stirrade i taket.

Men en dag började min Mamma säga att ''Evelina, du har ingen självkänsla'' Då visste jag inte ens vad självkänsla innebar, det vet inte många än idag. Det min mamma gjorde var att ge mig massor med böcker om hur man kan förbättra sin självkänsla. Det hjälpte mig något otroligt. Jag fick arbeta med mig själv,  men till en början var det jävligt jobbigt. Det gjorde ont. Första dagarna kunde jag inte skriva ner positiva saker om mig själv eller om jag hade gjort något bra.. För jag tänkte ''men inte kan ju jag göra något som är bra''  .. Men tillslut kom jag på mig själv; vad håller jag på med? Tänker jag låta dom andra vinna, ska jag tappa tron på livet för några få personers skull? Är det jag som ska kolla ner i backen när dom går förbi mig ute på gatan? Det gjorde jag i flera års tid. Antagligen så länge jag bodde i Jävre. Jag var väldigt arg att möta vissa personer som gjort mig illa, men samtidigt så gjorde det så ont att se människan som gjort mig så illa.. Men en dag kollade jag upp och tänkte; det är du som gjort mig illa, det är du som ska skämmas..

Idag har jag en självkänsla som resulterar i ett rätt bra självförtroende, en fantastiskt tro på livet och framförallt en tro på mig själv. Jag är för det mesta positiv och jag lever inte längre i ett kaos av känslor för pappa eller känslor för folk som kollar snett på mig. Idag kan jag stå upp för mig själv och säger precis vad jag tycker och tänker, ibland är det bra, ibland mindre bra men för mig kan det inte vara bättre än att kunna prata för sig själv. Nu behöver inte mamma, mormor, mina kusiner eller riktiga vänner försvara mig, det kan jag göra själv idag, det kunde jag inte förr.. Jag känner en inre ro i kroppen som aldrig funnits där förut. Och jag tror personerna i min omgivning vet att jag är en mycket positivare och gladare person idag än jag varit förr, för så känner jag.

Jag har inte klarat mig till ett bra mående utan alla fina och fantastiska personer som finns i mitt liv idag. Däribland min Mamma och min bästa vän Marielle, det är såklart många mer som har haft en stor inverkan på mig. Tack !

Godnatt syns imorgon !


Kommer jag få något jobb?

Dagen i butiken är slut.. Men det är någonting speciellt idag, för jag har börjat förstå att jag inte kommer få något jobb alls den här sommaren.. I slutändan har jag soc och dom skulle säkert kunna hjälpa till med jobb, men vart, på reprisen eller? Jag är ingen sådan människa som skulle klara av att vara på ett sådant ställe för det första, för det andra så gör jag inte skitjobb för inga pengar alls.  Idag har jag nog insett att botten är nådd, det finns ungefär 20 jobb att söka i Piteå via platsbanken, inga av dessa jobb kan jag få för jag är inte läkare, trafiklärare eller en administrativ handläggare, jag är bara utbildad till butiksbiträde.. Vart kommer jag komma i denna värld?


Butiksöppning idag

Nu är det snart dags att hoppa på bussen. Dags för praktik. Nu är det inte så länge kvar på praktiken för den slutar vi ju andra juni om jag inte minns fel.. Det känns skönt på något sätt, jag har nog inte kunnat göra så mycket mer än vad jag gjort där, jag har gjort mitt bästa och jag trivs verkligen där jag är, det gör ju saken mycket roligare.. Idag ska jag även öppna alldeles själv ! Känns lite pirrigt men jag kan ju allting redan..

Vi hörs !

Mitt sista lov någonsin



Nu är det alltså snart dags att gå och lägga sig men först så ska jag se min serie. Nu är mitt sista lov för alltid, slut, om jag nu inte börjar på högskola vill säga, men den risken är rätt minimal  just nu eftersom jag vill ta ett break och förhoppningsvis får jobba ett tag ...

Mitt lov har varit väldigt avkopplande och jag har inte gjort mycket alls. Jag har för det mesta umgåtts med familjen. I början av lovet var jag hos mamma och Kristofer i Luleå. Sedan åkte vi till Manjärv, Samuel var ju även med men han åkte hem tidigt eftersom dom började skolan redan förra tisdagen.. Sedan åkte jag till Piteå och har umgåtts med Micke. På kvällarna har jag umgåtts med min pappa, syster, faster och mina kusiner och syskonbarn. Umgåtts med Josefin har jag också gjort, konstigt att se henne som en mamma nu men hon passar verkligen som de. Jag tycker så mycket om att umgås med henne för vi är så lika varandra på något sätt.. Jag har varit omgiven av personer jag tycker väldigt mycket om och som får mig på väldigt bra humör. Jag har nog aldrig tidigare slappnat av på det här viset under ett lov. Men jag har i alla fall inte pluggat annat än någon dag, för jag orkar helt enkelt inte. Mitt lov kunde i alla fall inte bli bättre. Däremot önskar jag att det inte var det sista..

Men det känns konstigt, nu finns det inga lov-tider kvar där man kan koppla av och göra vad man vill.. Det kommer kännas konstigt.. Jag menar man har ju trots allt haft skollov i cirka 13 års tid på ett ungefär, jag vet inte riktigt? Men någongång ska man ju ut i den stora världen och bli vuxen, och jag antar att det är nu efter den 12:e Juni. Tänk att lilla jag går ut skolan, hur ska det gå? Det finns så mycket tankar och jag tycker att jag kunde gjort min skoltid så himla mycket bättre, men mycket har kommit i vägen och början av mina skolår på gymnasiet var väldigt jobbiga eftersom jag gick igenom mycket i mig själv pga pappas missbruk. Jag mådde väldigt dåligt på den tiden men jag är ändå stolt att jag klarar mig med hyffsat bra betyg, däremot känns det som att jag kunde ha gjort så himla mycket bättre.. Men orken fanns inte där, tyvärr..

Nej hörrni, dags att börja en ny vecka där studentmössorna ska delas ut. Det känns väl lite roligt?

Sov gott så uppdateras det någongång när jag ids !

Tillbaks till verkligheten

Sitter just nu och håller på med lite skolarbeten, det känns som att jag måste göra allt nu för annars kommer jag aldrig göra det. Affärsresan till London är i alla fall klar, har inte fixat några animeringar bara för jag fattar noll med mitt jävla powerpoint.. Men jag får väl försöka klura ut det snart.. Sedan ska jag väl skriva lite i APU-dagboken..

Ha en bra dag !

En glädjande nyhet !



Vaknade av en glad nyhet idag eftersom det första jag gör varje morgon är att läsa Marielle´s blogg. Där hade hon skrivit att Studentmössorna har kommit till skolan. Vilken lycka! Nu har man verkligen något att se fram emot. Men det är fan inte länge kvar nu, bara några få dagar. Och dom är få med tanke på hur länge vi gått i skolan.. Men det kan ju också kännas som en evighet. Just nu får det kännas som en evighet för jag har varken hittat studentklänning eller skor, jag har blivit för fet på höfterna så allt ser konstigt ut. Men funderar om jag ska ha byxor och kavaj istället. Vi får se vad jag hittar, om jag hittar något överhuvudtaget !

Gårdagens kravaller .. not..


Hejsan hoppsan ! Nu ska jag strax dra mig in till stan, råkade somna om efter jag hade varit på Ungdomsmottagningen imorse. Nu ska jag äntligen få byta p-piller och bli en ny människa ! En snällare i alla fall - förhoppningsvis ! Igår var jag med Josefin nästan hela dagen (glömde såklart kameran) ska nog träffa henne i stan nu också. Sedan igårkväll åkte jag med mamma till mormor och hälsade på. Det var faktiskt riktigt trevligt och hon var på mycket piggare idag än sist. Jag tycker så synd om henne då hon inte får äta godis (hon har ju sockersjuka) och jag hoppas att jag aldrig får den sjukdomen, för jag skulle aldrig klara mig utan Marabou mjölkchoklad. Förstå så hemskt ! Mormor klarar väl det rätt bra (än så länge) ...

Nä om man skulle fixa sig innan bussen går. Det blåser som fan så jag orkar inte gå in till stan för imorse när jag gick gjorde det så himla ont i öronen.. Och jag har ingen mössa, en till öroninflammation tänker jag inte ha !


Bilder från Kåbdalis !

Här kommer två bilder (!) från när jag var i Kåbdalis, dom andra blev så dåliga så dom bjuder jag inte på. Ser ni mina fantastiskt gröna skidor? Den första bilden togs i alla fall före jag landade på arslet !





En dag på stan

Jag vaknade lite sent idag.. Jag som skulle vakna tio och ringa till Josefin men som tur var hade hon också nyss vaknat typ.. I alla fall så ska  jag ringa henne på en timme igen och sedan ska vi ses på stan.. Det blir nog trevligt !

Sedan ska jag nog ta en pluggkväll, det låter som en ganska bra idé eftersom vi snart är inne på sista dagen av lovet.. Känner att jag inte gjort så mycket nytta sedan förra helgen.. Nu ska jag göra mig lite fin och äta frukost. Vi hörs !

En trevlig kväll..

Nu har jag nyss kommit ''hem'' .. Har tillbringat större delen av kvällen hos min storasyster Anna. Hennes pojkvän skulle och tattuera sig så hon ville ha lite sällskap. Det är alltid trevligt att vara med henne för vi har alltid så mycket att surra om. Efter ett tag så kom en glad överraskning, pappa och Alexandra kom förbi ! Såklart så blev det ännu mer surr och pappa pratade mest om drömmar och sin livshistoria. Egentligen skulle man spela in varje gång han börjar prata om sitt ''tidigare'' liv, för man kommer knappt ihåg hälften av det han berättar. Men det är intressant och jag lär mig oerhört mycket av honom .. Alla som tror man är dålig på mycket för att man har alkoholiserade föräldrar; släng er i väggen! Min mamma och pappa (nuförtiden) har lärt mig så otroligt mycket. Och dagen idag så är jag en erfarenhet rikare tack vare mina föräldrar, det är ju inte ni (på den fronten) så alla ni som tycker illa om oss och ser oss som svarta får; släng er i väggen som sagt ! Jag är idag en erfarenhet rikare än ni... Dock kan ni ju ha andra erfarenheter än vad jag har, missförstå mig inte !

Sedan åkte vi förbi Coop och där träffade vi Josefin & Rikard. Ska nog ut på promenad med Jossan och Oskar imorgon, det blir trevligt! Självklart tar jag med mig kameran om så blir fallet !

Om jag inte skriver mer ikväll så sov gott allihopa som läser min fantastiskt intressanta blogg .... (läs; not)


Tips !



E.M.D KOMMER TILL GALLERIAN !

KOLLA !



Jag är typ mest känd i Sverige.
Och det är för att jag är så jävla het !

Jag har fått en inbjudan !



Igårkväll åkte jag och min syster till Skuthamn, där träffade vi Alexandra och pappa. Josefin och Rikard var även där så jag fick en inbjudan till dopet! Det ska bli riktigt roligt. Och ser ni vilket fint kort? Det har Josefin gjort alldeles själv.. Hon är så himla duktig och pysslar på hela tiden ! Oskar hade blivit stor sedan sist jag såg honom i alla fall, och nu börjar han bli blond-hårig. Haha. Så sött.. I alla fall så ska vi hålla tummarna att pappa får sin lägenhet som han vill ha! Tyvärr fick inte jag mig även om det skulle vara min lyckodag idag enligt mitt horoskop (?) Nåja, det kommer väl fler tillfällen att söka, men den där lägenheten var ju så himla perfekt..

Nåja, nu ska jag ringa mamma !

Typiskt..

Åh Marielle ringde för ett tag sedan och frågade om jag ville följa med ut imorgon.. Men ingen har några pengar att låna mig och mamma skulle inte orka åka förbi mormor ikväll heller.. Menmen, får leta vidare men det ser inte ljust ut..

Håll tummarna !

På jakt efter skor..

Jag vaknade gode tidigt idag jämfört med andra dagar. Redan halv nio! I alla fall så ska jag till stan idag, kolla om det kommit något nytt eller om jag kanske hittar ett par skor till studenten. Annars måste jag nog skicka en beställning redan idag, för jag måste ju ha ett par finare skor.. Det är inte alltid roligt att ha små fötter, snarare jävligt jobbigt..

Klockan elva-tolv drar jag väl till stan. Vi hörs sen !

Jobbigt att vara känslosam..

Det är väldigt jobbigt att vara en känslig person. Ibland önskar jag att jag inte var det, andra dagar är det skönt att vara känslosam. Men nu har vi just sett på en film på tv3 och det var en komedi, det slutade med att jag grät för att alla blev lyckliga i slutet. Jag gråter till det mesta, speciellt tv-program, även om folk är glad dessutom! Samma sak när jag ser att någon gråter, då börjar jag också gråta, helt utan anledning egentligen. Men ser jag då någon som jag tycker om väldigt mycket tex marielle, pappa eller mamma så gråter jag för att jag lider med dom.. Och då kan det bli tusen gånger värre. Undrar om jag ska gifta mig någon gång? I så fall kommer jag inte ens kunna stå framme vid altaret och säga löftena för att jag kommer grina bort det..

Samma sak är det om folk kommenterar mig positivt då kan jag börja gråta. Som när Lena gav mig mitt högsta betyg och skulle bedömma mitt projektarbete, vi grät båda två. Hon började gråta för att hon tyckte jag gått igenom så mycket och jag började gråta när hon sa att jag var duktig och till största delen så grät jag nog för att hon grät..

Det är grötigt men fattar ni, extremt jobbigt? Och när jag blir fly förbannad då kan jag helt enkelt börja grina?
Wierd.



Kolla vad jag fick av pappa på Facebook för någon timme sedan. Visst är han gullig? Att höra orden ''jag är stolt över dig'' eller ''jag älskar dig'' det värmer så mycket i kroppen.. Speciellt när man inte haft så bra kontakt med honom tidigare. Jag kan inte önska mig något i mitt liv nu, för jag har allt jag någonsin velat ha. Två föräldrar som bryr sig om mig, jag har ett självförtroende och främst fått tillbaka min självkänsla. Och jag älskar mamma och pappa oändligt. Och självklart alla andra personer i mitt liv. Men det vet ni säkert redan :)




Gyllene Tider - Det är över nu

Detta spelas i mina högtalare nu


Gyllene Tider - Det är över nu

Gyllene tider = sommarfeelings.

Bara två månader kvar då.

Vet ni vad det är idag? Jo endast två månader kvar till studenten. Känns inte det väldigt great? Jag menar om en månad har man säkert panik för att man inte ens har fått tag på några kläder att ha på sig. Eller så är det säkert panik för att klassen inte hunnit fixa en vagn som vi kan åka i. Jag ska säga att det inte alls skulle förvåna mig om det skulle bli så, för ingen i våran klass är särskilt bra på fixa. Och dom som kommer med idéer slutför dom aldrig. Som sist när vi skulle göra ''nedräknings'' skyltarna, jag blev bara irriterad och slutade för dagen. För alla har typ ungefär noll-koll... Menmen, om ingen tar tag i vagn-fixet så gör väl jag det själv. (även om det nu aldrig passar, det är ju bara vissa som bestämmer i klassen)

I alla fall så måste man snart övertala någon att åka till Alko snart, för det är ju liksom billigast att åka dit och inhandla innan studentveckan. Eller hur ska ni göra? För mig kanske det blir som drömmen jag hade; en helnykter student, haha vilken mardröm. Nej det skulle säkert också gå, men tror inte att jag kommer följa det spåret. Det är ju liksom once in a lifetime !


Högst två barn !

Nu har jag sett på tv ett litet tag ''Familjen Annorlunda'' herregud så många barn vissa kan ha, 10 barn - trillingar och tvillingar gånger två och så några till .. Hur hinner dom med allt? Jag menar, vissa har ju nog jobbigt med bara ett eller två barn, tänk er då 10 barn, nej usch. Jag ska bara ha ett, högst två barn, det är liksom lagomt..

I alla fall så är jag trött, har ont överallt efter skidturen, jag råkade ju ramla på arslet det sista jag gjorde innan vi skulle fara hem, men det var väl inget farligt precis. I alla fall så har man väl bränt lite fett förhoppningsvis, men det försvann väl när jag åt upp en bit kladdkaka som jag bakat till efterrätt idag. Till middag blev det Tortellini, himla gott!

Imorgon ska jag åka hem till Piteå, vet inte riktigt varför men jag har ju som inget att göra i Luleå när mamma kommer att jobba.. Så jag tänkte att det var lika bra att åka ''hem'' , alltid kan man väl ha någonting att göra i lilla Piteå i alla fall.. Pappa kommer då på tisdag så man kanske kan träffa honom en sväng. Sedan ska jag förbi farmor och vattna blommor eftersom hon är i Stockholm, om lägenheten är ledig alltså annars går jag ju knappast dit..

Nåja, nu ska jag läsa lite bloggar, vi hörs !

Kådalis

Nu har vi just kommit från Kåbdalis, snacka om benvärk ! Nu blir det godmat och lite middagsvila. Skriver lite mer sedan !

Vad kommer vi att förknippa ordet kärlek med?

Ibland förstår jag inte hur folk orkar med att ha förhållanden med andra människor egentligen. För mig är det oftast jobbigt eftersom jag har väldigt svårt och lita på folk och haft så pass dåliga förhållanden förut. Det är sånna där förhållanden som jag verkligen bara vill glömma, för alltid. Men det går inte. Och det jobbigaste med ett förhållande är att det så fort kan ta slut, för minsta lilla eller som i mitt fall; att det sårar en så djupt och att det sätter sina spår.

För mig är det svårt att förstå hur en annan människa kan såra en så pass mycket. Och det är rätt fantastiskt hur mycket man kan älska en person. Men vad jag inte förstår är ordet ''jag älskar dig'' mellan två personer som knappt känner varandra. Det ordet ska inte missbrukas, det ska kunna komma ut, vara helt ärligt och det ordet ska aldrig sluta med att en av personerna är otrogen osv. För vad kommer vi till slut att kunna förknippa ordet kärlek med egentligen? Otrohet (?)

Jag har blivit väldigt sårad förut, speciellt efter mitt första förhållande när ******* hade en relation med fler än en tjej och fler än tre. Det sårade mig och satte sig djupt att jag förlorade tilliten till varenda kille jag senare skulle ha ett förhållande med. Det jag har, kan jag inte kalla svartsjuka, det är snarare en osäkerhet på hur långt en människa kan gå för att verkligen såra en annan. Samtidigt så ska jag inte dra alla över samma kant som dom jag tidigare varit tillsammans med, men det är så otroligt svårt att hitta tillit till en annan människa igen efter något sådant här. Och efter att ***** träffade tjejer bakom min rygg ''för att han trodde att jag skulle bli svartsjuk'' gjorde inte saken bättre. Alla har vi väl en vän av det andra könet så varför ska man inte kunna se en film eller ta en fika tillsammans på stan? Men samtidigt kan man väl vara ärlig och säga det till personen man har ett förhållande med att man gör det. Istället för att gå bakom ryggen och att dom ska få reda på det sedan.. Det ökar ju risken för svartsjuka om man inte kan vara ärlig från första början..

Det jag bara vill säga, eller egentligen undrar, hur kan man såra en människa man säger sig älska så förbannat mycket och göra en sådan sak som att gå bakom ryggen eller vara otrogen? Det får en att känna sig så jävla förödmjukad och misslyckad. Man förlorar verkligen självförtroendet och viljan att kunna lita på en annan person. Man tappar nästan allt. Om jag älskar en person är detta en sak som jag aldrig skulle kunna ha i åtanke, inte ens tänka på . Men saken är nog den att den som genomgår en sådan här grej inte vet vad kärlek är.

Sleep tight.

En del av pappas livshistoria

Vilken lång dag detta blev, man har hunnit göra rätt mycket. På morgonen var jag som sagt ute en timme eller mer ungefär. Det var riktigt mysigt och soligt.. Sedan gick jag in med mamma som började med maten, det var faktiskt riktigt gott. Det blev lammstek med rosmarin potatis/sötpotatis, ni skulle ha varit med ! Sedan åkte jag till pappa vid halv sju och kom hem kring kvart över nio. Vi hann surra om allt möjligt och som sagt så får han nog en ny lägenhet inom en snar framtid vilket låter jävligt bra. Och jag hoppas såklart på att jag ska få en ny också, men det lutar ju inte riktigt åt det hållet..

Pappa är väldigt bra att prata med, det är därför jag är där så ofta Han förstår en om man mår dåligt och så vidare, han kan verkligen sätta ord på allt och han säger väldigt bra saker. Självklart kan jag prata med mamma också men med henne pratar jag ju jämnt. Pappa har som vanligt pratat om sin livshistoria idag och jag kan säga att han kan prata väldigt mycket om det. Han har ju trots allt upplevt rätt mycket under sina år i livet.. Och historierna tar aldrig slut, haha..

Snart är det nog dags för sängen, börjar bli riktigt trött.. Imorgon bär det nog av till Kådbalis för lite skidåkning. Sedan åker jag nog hem till Piteå på måndag. Funderar om man ska dra ihop ett party på onsdag, det lät som en kul idé ! Längesedan jag festade nu, men egentligen vet jag inte om jag ids, träffa folk ska jag i alla fall göra, på vilket sätt - om man går ut eller inte - det får vi se ! Kanske man bara drar till Josefin och hälsar på bebisen. Har ju inte träffat dom på någon vecka nu !

Parisare till frukost !

Det blev en parisare till frukost, grillad ute i det vackra vädret. Och sedan blev det också nubbesallad till.. Supersmarrigt blev det! Dock så var jag inne först av alla (utelivet är inte mycket för mig) men det var ju Rädda Willy 3 på 5:an så jag var ju tvungen att se det. Dom filmerna är ju superbra!

Nu har jag i alla fall nyss gjort smoothies åt mig och mamma.




Den här har jag gjort med :
- Djupfrysta Hallon
- Mangosorbet
- Frukost Juice

man tar liksom så mycket som man vill göra,
man får använda sitt eget ögonmått,,
Går bra att göra den med elvisp men bäst blir det med en stavmixer eller mixer överhuvudtaget!
Smakar precis som den på Wayne's Coffe!

Varmt idag !

Har alldeles nyss vaknat, jag är skittrött idag, vet inte riktigt varför men har sovit rätt dåligt inatt. Sånt som händer, är  rätt varmt ute nu så jag ska bara vakna till och gå ut i solen.

Sedan blir det att åka till pappa tror jag, om han är hemma förståss men det ska nog inte vara några problem. Förhoppningsvis blir det en riktigt trevlig dag !

Besök hos pappa imorgon

Det är rätt skönt att vara här och bara slappna av ibland, det gör man rätt fort när man är här. Det finns liksom inget som heter stress på det här stället kan jag tala om, här är det bara lugnt och skönt. Det är inte ofta man upplever sådant nuförtiden, det är mest på helgerna, för det enda man hinner på veckorna är ju typ skola och praktik. Det tar som upp de mesta av tiden, man har inte så mycket över till fritid.. Kan i alla fall säga att jag saknar Micke, men det är ingen panik än i alla fall, det här är ju bara första natten typ .. Men sometimes kan det ju vara bra att få lite space mellan varandra och sakna varann, det är faktiskt ett plus ! Men sakna varann det gör man ju ändå :)

Imorgon ska jag till pappa och hälsa på. Det ska bli roligt, har inte träffat han på hur länge som helst känns det som. Och förresten så ska det ju typ bli 12 plusgrader så då kanske man kan sitta på hans balkong ! Pratade med honom på msn nyss i alla fall ..
Pappa - Kolla in klockan här, den vill jag ha när jag snart fyller jämna 20 :D:D:D
Jag - Okey, den var ju skitfin!
Pappa - Japp, du kan ju säga till farmor och Anna att det är vad jag önskar mig när jag fyller jämna 20 år snart :D:D:D
Jag - Jo jag ska göra det, men grejen är ju den att du fyller 50 :D haha..
Pappa - Nejnejnejnejnej, 20 !!!!!!!!

Åldersnoja? 

Äntligen får jag skriva

Hallelujah ! Äntligen får jag sitta vid datorn och speciellt internet alltså.. Har ju modem här i Manjärv och det är gratis efter klockan sju, så det är endast då vi sitter här. Håller som vanligt på med skolarbeten vid sidan om mitt bloggande och så läser jag såklart andras bloggar! Har varit vaken sedan tio imorse i alla fall och sedan dess har vi packat allt som skulle med. För mindre än en timme sedan så har vi ätit en god påskmiddag tillsammans och avnjutit min goda efterrätt, citron/mango formage och choklad formage med vispad grädde och gammeldags gräddglass, visst låter det gott? Det var i alla fall supersmarrigt..

Tänk vilket år man hade förra året. Då var det fullsmockat här med släkten. Men Lotta ringde just och hon sitter just nu i bilen på väg ner till Stockholm. Hade jag haft lite mer pengar så hade jag nog liftat med dom ner, men eftersom det är rätt fattigt på kontot så gick det inte. Men jag hinner ner förr eller senare. Det känns i alla fall lite tomt utan alla här som det var ifjol med singstar och skräckfilms kvällar.. Nåja, nu vet man ju att nästa påsk blir rolig i alla fall, för då har ju Lotta sina pojkar.


old.



ÄR VI HETA?
JOMENVISST!



som liten gillade evelina att stå på stolen i köket och diska. ja till en början av hennes liv så levde hon praktiskt taget i diskhon.  där badade hon gärna och sög på disksvampen. tänk om det kunde vara så upphetsande att diska nuförtiden!

En kväll med smoothies och mycket tankar..

Nu har jag pluggat, gjort slingor på mamma och druckit en massa smoothies. Himla gott och det är ju nyttigare än dricka, det enda som är onyttigt i den jag gör måste väl va juicen.. Smarrigt är det i alla fall..

Idag träffade jag även Maria när jag och mamma var på Ica och handlade, riktigt trevligt! Då hann jag även önska henne en Glad Påsk. Var tydligen inte många som hade varit på bion idag, vilken slump, jag hade nästan förstått det.. Dumt och sätta en bio sista timmarna innan lovet men elevrådet tänkte väl inte så smart där !

I alla fall så har vi även varit och hälsat på mormor och morfar i Jävre idag. Och då fick vi veta att mormor har fått sockersjuka och hon har inte sagt något förens nu.. Men hon är ju sån, hon vill inte oroa en massa folk i onödan, men orolig blir man ändå det kan man inte göra så mycket åt. Mormor har ju trots allt betytt och betyder massor för mig och det känns som att hon inte kommer finnas kvar så länge till.. Hon orkar inte göra mat, hon har rasat i vikt (!) och hon lämnar sällan huset.. Det är väl bara om det är kalas eller någonting.. Det är som om hon tappat lusten på livet och man känner sig väl lite skyldig, för när vi bodde i Jävre var det inte alls så, då var hon oftast glad och positiv.. Jag har tänkt mycket på mormor den sista tiden sedan Clary dog.. Snart är det väl mormors tur tänker jag och jag vill verkligen inte att den dagen ska komma. Jag kan inte tänka mig en dag när hon inte finns längre. Hon är ju trots allt min mormor och utan henne skulle allt kännas så tomt. Nåja, det är trots allt bara sockersjuka hon har än så länge, och hjärtproblem osv, men allting gör ju en orolig. Ska man säga att det var tur att morfar var frisk då? Jo.... Maybe..

I alla fall så är det alldeles strax dags att sova för imorgon klockan tio så åker vi mot Manjärv.
Ska även träffa pappa i helgen och det lutar åt att han får en ny lägenhet snart !

Jag pluggar första dagen på lovet !

Sitter just nu och skriver på APU-arbetet som ska in förutom APU-dagboken. Det är lite svårt. Jag förstår knappt vad man kan skriva.. Och det är så himla svårt att få ihop något om just Esprit eftersom allt är på engelska! Jävligt typiskt . Detta är i alla fall vad man ska ha med:

 Bransch/Företag
Affärside
Verksamhet
Organisation
Marknad
Sortiment och Produkter
Utbildning/Kompetensutveckling
Programvaror och Utrustning
Arbetsrätt och Arbetsmiljö

Känns lite svårt när man inte vet vart man ska börja. Är det någon av er som börjat eller? Ge mig tips!

Vilken bra start på lovet !




 


Nu är det dags för lov !

Nu har jag städat bort här lite, dammsugit bort lite sand. Följer ju miljontals sandkorn in med skorna, så jävla irriterande! Nåja, nu är det då borta ett tag i alla fall. Det enda Micke behöver göra nu är väl att diska, haha..

I alla fall så kommer mamma snart och hämtar upp mig, sedan ska vi förbi Väglednigscentrum med denna månadens räkningar. Det är bäst att lämna det nu så har alla det när dom kommit från Påskledigheten.. Jag har verkligen börjat lämna allt i tid nu för det är inte roligt att få pengar den 3:e och ligga bak med alla räkningar. Det ser ju inte bra ut liksom.. Sedan ska vi väl förbi Jävre och önska mormor en glad påsk. Det blev nog hon som ska ha Lottas hund över påsk.. För den fusklisan åker ju till Stockholm imorgon för att sedan ta en sista minuten resa därifrån, snacka om fusk va?

Nej kanske dags att fixa till sig lite då..



Glad påsk på er allihopa !

ps. Marielle självklart är jag gärna med på den nya bloggen ! glömde svara igår.


Dags för sängen.

Nu är det dags för en godnatt-sömn. Det låter väl riktigt klockrent? Det är de ju faktiskt, krypa ner i sängen nyduschad, det finns fan inget bättre. Har däremot druckit en liter kaffe känns det som så det kan ju ta ett tag att somna.. Men jag är ändå gode trött..


Godnatt, vi hörs och vi syns !

En stund med syster

Snacka om en trevlig kväll. Kom just hem från min systeryster Anna har väl varit där i cirka två timmar. Vi har druckit kaffe och allmänt snackat en massa skit.. Från bh:ar till tråkiga pojkvänner som bara ska sitta vid datorn *fniss* Nåja, nog ska dom väl få göra det dom tycker är roligt också.. Jag menar spel är ju typ samma sak som med tjejer och deras smink.. Nä men nästan i alla fall.. Något kan ju killar få unna sig, det är ju bättre att killar spelar tråkiga spel än att dom ska stå vid spegeln 4 h varje dag *skrattar*

I alla fall så vet jag inte alls om jag kommer fara något på skolan imorgon eftersom jag troligtvis ska åka till Luleå redan klockan tolv imorgon eftersom mamma slutade tidigare. Sedan så är jag lite krasslig i huvudet också (världens huvudvärk, du kan få den av mig om du vill!) .. Så i alla fall så blir det nog ingen Bio för min del om det nu inte blir så att mamma slutar klockan fem i alla fall.. Orkar liksom inte fara på bion från klockan ett till tre och sedan åka buss med alla mina fem väskor som ska med (!) .. Kan ju hyra filmen eller något istället (eftersom man inte ska ladda ner grejer nuförtiden) Har dock börjat läsa om det här med anonymitet som vissa har kommit på, smartskallar säger jag bara !


jag är så jävla het!

Det känns så jävla bra !

Det blev en lång dag idag, känns lite tungt och ont i fötterna just nu. Har gått med klack hela dagen, vilket inte är något att rekommendera på våra dåliga golv som finns i butiken. Just nu så har dom Inspirationskväll i butiken Maria, Lotta, Stina och Kicki. Dom ska testa kläder och sånt så vad som passar till vad osv. Sedan så ska man ju kunna ge kunden bästa servicen också så då är det ett plus om man prövat alla kläder så man vet hur storlekarna är och hur blusen eller byxorna sitter tex.. Idag tycker jag att jag har varit jävligt duktig faktiskt. Känns som att jag hjälpt många människor idag också, jag har till och med ringt Umeå butiken två gånger idag (!) vilket känns jävligt bra eftersom jag bara gjort det en gång. Och det är så himla komplicerat då  man ska säga nummer på kläder som man vill att dom ska skicka till våra kunder.. Sedan har jag även ringt kunder och meddelat att deras saker kommit från Umeå, känns så förbannat bra, man får liksom mer självförtroende när man verkligen gör sånna grejer. Ni kanske inte tycker det är så speciellt men jag tycker det är jävligt svårt och ringa folk som man inte känner, speciellt när det är så komplicerat.. Dom i Umeå är i alla fall supergulliga och vet ni vad? Dom lämnar fina meddelanden på varje faktura som vi får *fniss*



Har även anmält mig på en lägenhet idag som jag VERKLIGEN vill ha. Den finns på Storgatan 9, och det är med ett kök och ett sovrum + ett vardagsrum. 38 kvm och bara 800 kronor dyrare än vad jag bor nu på 24kvm, plus att elen ingår i denna lägenhet. Synd bara att det varken finns balkong eller uteplats.. I alla fall så vill jag verkligen ha den här lägenheten, eftersom det inte blir något dyrare än vad jag bor nu. Så den 15:e april hoppas jag att jag fått ett meddelande ''Erbjudande om bostad'' Håll tummarna !

Tisdag !

Ja nu är man vaken sedan länge. Klev upp strax efter att Micke hade åkt till jobbet och började göra mig klar !  Idag är jag Edc-klädd från topp till tå, förutom skorna såklart.. Måste börja fundera alldeles strax på vad jag ska äta till lunch.. Men det lutar åt att jag kommer gå på ica och köpa fil och flingor. Det brukar vara en bra lunch som håller i sig hyffsat länge.. Nåja, kanske ska plocka ihop allt jag dragit fram på morgonen, vi hörs !


Såhär snygg är Evelina idag !


Ny dag imorgon !

Nu är det dags för sängen, hoppas ni haft en bra dag allihopa! Imorgon blir det praktik igen, den här gången jobbar jag med sockersöta Maria från morgonen. Hon är så himla gullig, snäll som tusan också. Sedan kommer jag jobba med Kicki under eftermiddagen. Börjar dock inte förens klockan elva, så jävla klockrent!

I alla fall, godnatt mina vänner!

Utvecklingssamtal ..

Alldeles strax så är det dags att se Spårlöst på tv4. . Jag tycker verkligen att det är ett bra och intressant program, ett av få alltså. För det finns inte mycket att se på tv nuförtiden, ungefär åssit.. Jag kanske kollar på tv cirka 2-3 timmar i veckan.. Förr var det kanske tio timmar i veckan, men absolut inte nu. Nu gör jag så pass mycket annat eftersom det inte finns någonting av värde att se på, förutom nyheterna och några få andra program..

I alla fall så har jag haft utvecklingssamtal idag med Sara och det gick över förväntan, jag kanske får VG i svenska om Nationella provet var bra. Men jag sabbade ju det så jag kan glömma det där VG:t..  Men jag fick mycket positiva kommentarer av Sara, hon kan få en att bli stolt över saker man gjort. Hon sa till mig ''Hur känns det att ha klarat tre år på gymnasiet och ha så här bra betyg?'' Den frågan ställde jag mig innan jag började, ''alltså hur fan ska jag klara detta?'' Men jag har aldrig haft så här bra betyg under hela min skolgång och det är tack vare alla bra lärare som finns på handelsprogrammet. Dom har stöttat mig och trott på mig, hela vägen, inte gett mig en massa klagomål, för det är sånt som får en att tappa lusten.. Men det har jag aldrig gjort.

Det här blev en väldigt positiv dag och den kommer förhoppningsvis sitta i sig länge. Jag är så fantastiskt glad och tacksam för mitt liv idag och alla som delar det med mig. 


Jag kom att tänka på en sak idag, och om jag inte har alldeles fel så är det år 2009 och det innebär att min mamma  har varit drogfri i över 20 år. Tänk vad bra det kan gå för vissa som verkligen legat på botten, tänk att min mamma tog sig upp och har ett fantastiskt fint liv idag. Förstår ni verkligen hur mycket hon tagit sig igenom? Jag kan då säga; jag är stolt och framförallt tacksam.

Bild



Snart är det dop !

Jag saknar min katt..


MASSOR MASSOR MYCKET.
Men på torsdag får jag kramas med  henne hur mycket jag vill, det ska bli skitmysigt !Sedan kanske vi skulle vara hundvakt till Lottas hund också, Geisha är också himla gullig. En sockersöt liten vovve!

Godnatt !

Nu är det alldeles strax dags för mig att sova. Ska bli så himla skönt att krypa ner i sängen. Hoppas jag somnar fort så att jag får sova en massa massa timmar, för det behövs! Känner mig så himla trött i kroppen nu, vet inte varför men jag har så himla ont överallt.

Dessutom har jag haft ont i vänster öga hela dagen och nu är det superrött.. Undrar vad det kan vara men säkert så får jag väl ögoninflammation nu också, det skulle vara så typiskt mig ! Men jag ska hålla tummarna att det är mindre rött imorgon när jag vaknar och inte gör ont, håll tummarna för mig du också vettja!

Men hörrni, först och främst ska jag äta en glass, det blir en bra avslutning på den här dagen!


Godnatt på er, dröm sött ♥

Har ni sett denna serie?

Nu har jag varit på Statoil och köpt en massa gott + mat. Ska väl strax äta, sen se min serie Nip/Tuck som börjar klockan 21.15 på ettan. Det är skitbra, men det  har jag säkert redan sagt .. Efter det ska jag väl plugga lite om judendomen, men vet inte riktigt om jag har lust. Men jag måste ju. Sedan är det dusch och gå i säng.. Det är väl vad lilla jag ska göra under kvällen. Vad ska ni hitta på för något roligt?



Detta är då Dr Macnamara/Troy, Sean och Christian. Dom är plastikkirurger och kan fixa allt på en människokropp, och då menar jag allt mellan himmel och jord ungefär. Dom kan skapa allt från bröst till perfekta fötter.. Ja ni fattar vad jag menar.. I alla fall så tycker jag att ni borde se serien om ni inte gjort det förr. Den är lite komisk emellanåt, tragisk ibland och den handlar om två rika män som kan få allt dom vill ha!

Helgens bravader

I helgen har det inte hänt mycket, vi har tagit det så lungt som möjligt. Det är skönt ibland, man kan ju liksom inte alltid vara på topp. Ska väl snart vandra till Statoil och köpa lunch inför imorgon. Praktik! Åh så tråkigt.. Egentligen så skulle man ju kunna sluta den redan nu tycker jag när det bara är långtråkigt.. Men betygen sätts ju snart så det ska väl inte vara så stora problem att vara kvar.. Känns bara så jävla tråkigt när man redan kan det mesta typ.. Alla betyg sätts väl också i slutet av Maj, så vad ska  man göra sen då ? Typ vara så slö som möjligt..

I alla fall så ska jag på skolan tio över åtta och göra prov och ha utvecklingssamtal. Så jag kommer väl börja kring nio på praktiken så att jag får gå hem tidigare. Det är ju ett plus, hoppas Lotta inte använder mig som slav alltför mycket imorn bara *fniss* Där var vi på kalas i fredags också förresten, jag, mamma och Kristoffer. Vi fick massor med supergott fika och en jävligt god smörgåstårta. Dessutom så hann vi ju träffa hela släkten, fick också höra att Carolina fått en liten flicka, roligt !

Bloggdesign



Jag har försökt göra en liten bloggdesign åt mamma, såhär blev det i alla fall ;>

Massor med frågor !

TIDSFÖRDRIV !


1) En helt random snubbe kommer fram till dig och säger: "Hej, vem är du?" Vad svarar du?
"Känner jag dig eller?"

2) Vad var det senaste du stoppade i munnen?
Tacos från igår.

3) I ditt senaste sms står det?
''Oj vilken sovmorgon. Jag håller på att plantera om våra kruk växter. Snart klar, då ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi till Kristoffers mamma och hälsa på på sjukhuset'' Gissa från vem? ;P

4) Vilken är den senaste låten du lyssnade på?
Det var typ appricate med Charlotte Perelli, men kommer inte ihåg hur det stavas..

5) Om du verkligen hatade någon och fick välja deras begravningsmusik, vad skulle det vara?
Hata är ett väldigt starkt ord, jag hatar ingen just för tillfället..

6) Var är din pojkvän/flickvän just nu?
Gissa tre gånger! - Vid datorn !

7) Välj ett ärr på din kropp? 
Jag har ett ärr på min kind, det ärret glömmer jag aldrig.

8) Vilka är dina favoritfärger?
Lila, vit, svart m.m

9) Vem är din mest religiösa vän?
Det tror jag är pappa..

10) Vilka i ditt liv litar du på?
Den enda personen jag litar fullt ut på är mig själv.

11) Om du skulle byta namn, vad skulle du heta?
Jag vill ju heta Nathalie på riktigt och inte i andranamn.

12) Vad skulle du göra om någon sa till dig att du var den vackraste människan i världen, och att denne skulle kunna göra vad som helst bara för att få vakna upp bredvid dig varje morgon?
Det beror nog på vem det är. Han/hon ska ju mena det också. Sedan skulle jag ju antagligen inte känna likadant eftersom jag inte kände personen (om det nu skulle va så)..
13) Hur ofta svär du?
För mycket, men liksom vem bryr sig egentligen? Alla svär mer eller mindre.

14) Litar du på alla dina vänner?
Ja, annars är dom inga riktiga vänner om dom inte går att lita på.

15) Skulle du kunna flytta till ett annat land för kärleken?
Nej jag är för familjekär för det tror jag.

16) Tror du att allt som händer har en anledning?
Ja.

17) Säg några saker du INTE tolererar i ett förhållande?
Otrohet, sjuklig svartsjuka, misshandel, nedvärderingar. Finns mycket ...

18) Vem av dina vänner tror du skulle passa bäst som prostituerad?
Så jävla sjuk fråga, okej? Ingen för fan. Önskar ingen av mina nära ett sådant liv.

20) Har du något mål du skulle vilja uppfylla inom den närmsta famtiden?
Jo, att bara gå ut med endast ett IG, och fler VG:n. Men just nu känns det omöjligt.

21) Om du vaknade upp efter en längre koma, vem skulle du ringa?
Om man har legat i koma en längre tid kommer man väl inte ihåg så mycket?
Annars skulle jag nog ringa mina föräldrar troligtvis.

22) Tror du att du skulle bli en bra förälder?
Ja det tror jag verkligen.

23) Vart togs din profilbild?
Jag har ingen profilbild..

24) Ärligt, vad tänker du på just nu?
På att typ gå ut och göra någonting nyttigt.
25) Vem känner dig bäst?
Mamma eftersom jag har levt med henne i 17 och ett halvt år och alltid pratar med henne..

26) Vad är helgens planer? 
Helgen tog slut idag, nu är det dags för en inte alls så jobbig vecka tror jag.
Bortsett från att jag har prov om Judendomen imorgon..

27) Vad har du på dig just nu?
Mjukispiratbyxor + Linne

28) Har du någonsin slagit ett träd?
Njae inte vad jag kan minnas..

29) Har du någonsin smygit ut ur huset?
Nä tror inte det.

30) Aldrig sova eller aldrig äta?
Ingenting av det funkar ju.

31) Är du en morgonmänniska eller kvällsmänniska?
Nuförtiden så skulle jag nog inte vara någonting av det.

32) Finns du där för dina vänner?
Alltid, oavsett vad som skulle hända.

33) Gillar du att umgås med andra människor?
Jo, men jag har rätt svårt för att träffa nytt folk och lära känna nya människor..

34) Har du lätt att förlåta andra? 
Nej, jag har svårt att förlåta folk som gjort mig riktigt illa.

35) Skulle du någonsin dela pojkvän/flickvän med din bästa vän?
Men så jävla sjukt, nej.

36) Har du tappat nån av dina vänner nyligen? 
Nej.

37) Pratar du med någon under tiden du fyller i denna quiz?
Nej inte alls. Det skulle vara med mig själv i såfall

38) Finns det någon du bör reda ut saker med? 
Nej det känns inte så i alla fall..

39) Kommer någon ringa dig ikväll? 
Ja säkert mamma i alla fall..

40) Vill du ha ett förhållande just nu?
Jag har ju redan det ? Så ja.

41) Vad ska du göra nu när du svarat på alla frågor?
Ingenting speciellt tror jag..


Kolla in !

För er som inte har köpt eller hittat någon studentklänning än så kan jag tipsa er om StyleByStars , dom har superfina klänningar! Kolla på bilderna


Den här klänning har volanger, många gillar ju inte det, inte ens jag egentligen. Men jag tycker ändå den här var jättesöt.




Den här var ju också supersnygg !



En till med volanger. Supersöt såklart. Dock så tror jag att man måste vara typ pinnsmal, det är ju modellen i alla fall. Tror alla klänningar gick på runt 449 kronor.

Skolarbeten

Åh kolla vad många kommentarer jag fått ! Dom är från mamma, allihopa. Så roligt.

I alla fall så ska jag snart börja bege mig mot Statoil,  har suttit och skrivit på min APU dagbok,  har ju cirka ett helt skolår att skriva om eftersom jag inte alls gjort det tidigare. Eller jo, dom första två dagarna skrev jag faktiskt. I alla fall så går det rätt bra, tacka fan för att man bloggat om APU:n vissa dagar, då vet man ju ungefär vad man har gjort. Vilken tur man kan ha. Sedan ska jag börja skriva på arbetet i psykologin. Vill göra bort allt så fort som möjligt så jag har mindre att göra under påsklovet, för då måste jag hinna  i kapp allt jag missat i Info & Layout, plus att göra klart alla arbeten som jag påbörjat men lämnat vissa frågor. Ska snart skicka in en massa uppgifter till Lena också, som jag har gjort själv och som jag och Marielle gjort tillsammans också.

Marielle kan inte du plinga mig sedan förresten ? :) Vet ju inte om du sover fortfarande..

Ingen sovmorgon här inte

Ska jag berätta om min morgon? I alla fall så vaknade jag klockan åtta, trodde klockan var tio, men det var den ju verkligen inte. Det var Micke som ställde om sin klocka och visade mig att den var tio. Så jag steg upp och rökte, gick på toa och borstade tänderna. När jag satt mig vid datorn så var klockan 07.58 . Snacka om arg man kan bli ibland... Nåja, vaken tidigt i alla fall.


Här har ni Micke han som sabbade min sovmorgon !
Första gången vi träffades för övrigt xD

*


Studentklänning



Förresten den här klänningen ska jag troligtvis ha på Studenten, vad tycks? ;>

( slänger ut den så att mamma kan se den egentligen xD )

Sleep Tight !

Nu orkar jag inte tyvärr göra mycket mer för ikväll, har redan suttit här alldeles för länge! Nu ska jag ta och umgås med Micke ett tag (även om han nu spelar) .. Antar att det ändå blir att sova alldeles strax, ska ta en rök och borsta tänderna i alla fall..

Sov gott !

OBS !

Kommer göra om min design nu, så ursäkta stöket !

Sjuhelvetesjävlar

Jag kan nog aldrig beskriva hur mitt förra år blev. Det blev i alla fall ett sjuhelvetes bra år. Jag fick bra betyg, jag klarade trots allt att flytta hemifrån och lämna mamma även om det var det jobbigaste av allt.. Men jag har klarat mig själv, det trodde jag nog aldrig att jag skulle göra. Jag har aldrig mått så bra som jag gjorde förra året tror jag. Jag träffade också människor som jag vet att jag kan lita på och människor som kommit att betyda väldigt mycket för mig. Det vill jag aldrig tappa. Men det största av allt var pappas närvaro på min födelsedag för första gången i mitt liv. Det var så konstigt att se honom med min släkt och mina vänner samtidigt som jag blev så jävla lycklig..



Men ni ska veta att det här året kommer nog att bli sjuhelvetesgångertvå mycket bättre. Jag tar studenten och får söka jobb. Men det bästa av allt är att pappa förhoppningsvis kommer att vara på min första skolavslutning någonsin. Det kommer värma i hjärtat kan jag säga er. Även om jag kan förstå att han kanske inte vill vara med på utspringet, där kanske det är stökigt och så vidare, med mycket fylla, ja jag vet ju inte. Men bara att han kommer till mig den dagen skulle betyda SÅ JÄVLA MYCKET ! För första gången på 18 år kan mina föräldrar komma riktigt bra överens och jag har bådatvå i mitt liv, jag kan inte vara mer glad.

Jag hoppas för allt i världen att pappa får ett fint liv som det han förtjänar för han är en fin och omtänksam människa. Han förtjänar alla fina stunder och ett fint liv... JAG LÄNGTAR TILL STUDENTEN !

April april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill !

Hej och sorry för den dåliga uppdateringen, har liksom varken orkat eller haft någon lust att uppdatera bloggen just nu. Har ingenting fyndigt att skriva nu heller, men det är väl bäst att man skriver någonting i alla fall..  Hade ju Nationella provet i Svenska idag som alla säkert redan vet - blablablablabla, just det. Vad ska man skriva i bloggen egentligen? Alla vet ju redan det mesta så det är ju inte så vittsigt längre känns det som... Jag vill bara att det ska komma varmvatten i kranen så att jag kan få ta mig ett bad, för med det kalla vattnet som finns nu så är jag en isbit tills imorgonbitti... !

Jag kan i alla fall fortsätta surra om hur mycket och massor jag längtar till studenten. Jag har panik också eftersom jag inte hittat en endaste klänning som jag tycker är snygg eller passar på mig.. Som sagt, lite småpanik men inte hyperpanik än i alla fall. Det blir väl nästa månad kanske.. Då är det ju trots allt bara en månad kvar typ . Jippie! Men alltså, tycker inte ni att vi borde få våra studentmössor snart? Det tycker i alla fall verkligen jag, det skulle sitta fett nice i det här tråkiga blaskiga vädret med en liten present, haha! Slut svamlat.

Alltså vet ni vad jag har gjort idag? Jo jag har gett mig på ett första april skämt, jo just det ni hörde rätt.. Jag prövade på mamma.. Jag sa nämligen att hon skulle bli Mormor, men jag ska väl inte säga att det gick sådär jättebra.. Menmen om jag nu får fast jobb när jag går ut skolan så kan jag skaffa hur många barn jag vill för jag ska vara minst 20 när  jag ska ha barn faktiskt .. Så snart som möjligt. För jag ska nämligen bara ha ett barn, alltså en flicka ! *fniss* Så då barnet är 18, är jag väl ungefär 38, så himla skönt med en ung mamma !

Gud så svamligt inlägg.. Nåja kanske hinner skriva lite innan jag går o sover, men annars önskar jag er en GOD NATT !


RSS 2.0