I natt är jag din



Visst börjar man ha lite sommar känslor?
Igår tog jag mitt första dopp på Piteå Havsbad. Tror inte att jag badat i havet på typ två år. Skönt var det och varmt, så åk tid när ni har tid !

The King Of Pop är död



R I P Michael Jackson


McDonalds idag !

Idag är jag vaken tidigt, kanske alldeles för tidigt egentligen. Men på något sätt så var jag förvånadsvärt pigg, men det kanske beror på det härliga vädret. Idag ska jag i alla fall till Luleå med storasyster. Hon ska till läkaren och sedan ska vi äta på Mcdonalds, tror det blir en Mc Chicken och en McFlurry Marängswiss. Det är ju så himla gott :)

Nä nu ska jag äta upp min frukost!


Härligt väder !

Vaknade nyss och vilket härligt väder det är ! Återstår dock att se vad man ska göra idag för jag har inte planerat något :) Kanske går till farmor och dricker kaffe, vi får se  !

Ha en bra dag !

Piteå idag !

Nu sitter jag här i Manjärv och ska snart åka hem till Piteå. Hade tänkt stanna tills imorgon men det blir inte så. Mamma skulle jobba också så då har jag inte så mycket att göra. Men vi hade väldigt trevligt igår, åt en väldigt god middag och man fick välja bland alla goda rätter.. Senare på kvällen åkte jag till pappa och hälsade på. Det var riktigt trevligt ! Han är alltid så rolig att prata med, han är så klok. Vi pratade om mamma och han berättade historier från förr i tiden och sedan så fick jag veta att Gud inte alls är religiös, hehe... Det får man ju tro vad man vill om :)

Bilder från gårdagen kommer senare,
nu ska vi börja åka mot Piteå!

Dikt


I Manjärv


Fotograf: Linda Sandgren

Känns inte som att det är en vecka sedan man tog studenten, känns som flera år sedan. Allt gick så himla fort. Nu är man mest sysslolös om dagarna och man får väl lite ångest. Var ju inte så stor idé att gå på Arbetsförmedlingen, det var liksom hej och hejdå kom tillbaks i Augusti, det ser inte så ljust ut. Inte ens dom på arbets är ju positiva så det är svårt att vara det själv.. Nåja, nu är jag i alla fall hos mamma och myser, kokar ägg och potatis till nubben nu. Mums vad gott det ska bli. Och roligt med allt detta sällskap, synd att det saknas en bara. Men han lär väl inte komma hit, man orkar ju inte ens hoppas längre. Menmen, jag får ju ha kul i alla fall. Man orkar ju inte ta den ena ursäkten efter den andra, man tröttnar ju till slut...

Nåja, dags att skala ägg !

Bilder från Studenten


Det blev lite fika och sånt !



HP3B Shalalala !



Lite bombarderad med blommor !


Jag & Mormor när jag öppnar presenterna !


ps. Alla som kom och fikade tack för att ni finns och för allt fint jag fick. Pengarna är välbehövda nu vid den här tidpunkten. Tack för alla fina smycken och blommor. Och tack för att  ni förgyllde min dag. Har ni några bilder från student fikat så får ni gärna skicka det på min mejl. Kramar Evelina

Man ska vara tacksam över de man har..

Oj vad jag är less min förkylning just nu. Kom hem för cirka en timme sedan, har suttit hos farmor i tre timmar typ och vi hostat tillsammans. Vi har beklagat oss över våra himla förkylningar och snackat skit. Jag uppskattar verkligen tiden med både mormor och farmor. Det är så trevligt att sitta och lyssna på deras livsupplevelser. Den dagen dom inte finns mer kan jag i alla fall vara glad att jag haft dom. Även om dom är 73 år idag nästan så känns dom inte så gamla för mig. För mig är dom pigga för att vara i den åldern, annars hör man på andra att deras mor och farföräldrar går bort i den åldern, men jag hoppas att jag får behålla mina ett tag till. Jag är så tacksam för alla människor i mitt liv. Och en person som jag är mest stolt över är pappa. Han har klarat sig så himla långt, det var synd att han skulle gå och bli sjuk. Det trodde vi ju aldrig. Men jag hoppas att han blir frisk och att han finns kvar i mitt liv länge till..

Nu ska jag göra ärtsoppa innan Micke kommer hem från jobbet !

xoxo. evelina.

Dags för dom sista ärendena..

Gud vad jag är trött just nu, jag sov alldeles för länge. Vilken tur att Micke väckte mig annars hade jag nog sovit ännu längre.. Idag händer inte alls någonting, jag ska strax gå in till stan och fixa ett nytt leg eftersom jag inte hann det igår. Jag tog däremot fotografiet till de igår, 170 spänn gick det på ! Snacka om jävligt dyrt. Nåja, det är ju en sak som behövs i alla fall.. Alla tycker att jag inte borde göra ett eftersom jag snart ska ta körkortet, men jag vill ändå alltid ha ett leg. Eftersom om man ska ut någon gång då behöver man inte ta med sig körkortet. Jag tycker det är så onödigt när man hör folk som tappar bort det på fyllan. Så otroligt dumt.. Nåja, inte mitt bekymmer..

Senare på kvällen ska väl jag och syster sola, om hon orkar. Men hon är ju ledig idag så hon kanske är utvilad, haha, beror på hur snäll pojkarna varit. Ska i alla fall förbi farmor och dricka en kaffekopp innan jag gör mina ärenden på stan. Ska även förbi jobbet och hämta ut två boleros som jag ska ha till fredagens klänningar. (i fall det blir kallt) Fick ju ett presentkort där när jag slutade och en champange flaska. Och ett fint kort. Och jag som bara gav dom rosor, jag får lite dåligt samvete..

Sen ska jag väl även städa och diska här och plocka ihop de saker jag behöver när jag ska till lägenheten imorn. Ska ju nämligen sova på Annelund så jag får hjälp av mamma med håret osv.  Håll förresten tummarna att deras Audi gick igenom besiktingen idag. Dom har ju alltid så otur.

Det blev otroligt svamligt men vi hörs !

3 dagar kvar

Idag ska jag fara till skolan och lämna tillbaks lite böcker och efter det så ska jag gå upp till farmor. Sedan kommer min syster dit med Viktor så att han får vara hos farmor medans vi går på stan. Jag ska hitta ett par lösnaglar och några små örhängen. Såg att dom hade snorbilliga smycken på Ur & Penn.. Sedan måste jag även ta nya kort till id-kortet. För mitt går ju nämligen ut på lördag.. Som sagt, det blir stan med syster idag sedan får vi se vad som händer :)

Lycka till nu alla som ska på balen !

Förresten så är det bara tre dagar kvar idag. Två om man inte räknar med just the day !

Så här är det att leva på socialbidrag

Ibland känns allt så kopiöst meningslöst. Hur mycket man än vill så går saker och ting inte som man vill.. Man får vända på vart enda öre. Klassen har planerat att åka till Älvsbyn på onsdag och ha första studentfesten där. Synd, jag kan inte ens åka dit. Jag har inga pengar över, jag har bara 1000 kronor att leva på tills den sista. Jag önskar att jag var rik, och ekonomiskt oberoende. Då hade allt varit så enkelt. Jag är så besviken att jag inte kan fara på onsdag, jag vill och kan inte låna pengar av någon heller, det ska man inte behöva. Menmen, jag får sitta hemma och göra något annat. Det kan bli kul det också. Jag har i alla fall fredagen att se fram emot. Jag stryker heller inte någonting från min lista från det jag vill ha till studenten, jag tänker köpa det jag verkligen vill ha och då får de andra vara. Det har blivit nog dyrt hittils och nu är botten nådd. Synd att man inte var som Blondinbella, ekonomiskt oberoende som sagt... Men jag hoppas att alla får det  himla roligt och att ni kan ha det roligt med mig på fredag istället. FÖR DÅ ÄR JAG MED !


PS. grattis till pappa som flyttar den 1a juli.

Och ett råd jag kan komma med ni som inte flyttat hemifrån än, bo hemma så länge ni kan. För att vända ut och in på vartenda öre för att veta att man ska ha mat hela månaden, de tar på krafterna. Och man blir riktigt deprimerad emellanåt, (i alla fall jag) idag är en sådan dag och det gör att jag bara blir arg och grinig.
Så förlåt alla jag pratat med idag!


Tankar..

När allt är ljust i ens liv och man hittar den rätta vägen,
så kommer allt det onda och gör det mycket värre.
Säg mig, den som kämpar för sitt liv,
varför ska han/hon möta motgångar hela tiden?
Hur mycket man ens försöker att kämpa så går det snett.
Frågan är hur länge man orkar att se framåt.....


Men förhoppningsvis kommer ljuset tillbaks efter det mörka.

Dags för studentveckan.

Nu är det dags för slutspurten. Det är bara fyra (!) dagar kvar nu tills man är fri. Tyvärr känner jag ingen direkt glädje just nu. Vad kommer hända sedan? Hur kommer jag klara mig utan schemalagda dagar? Kommer jag få ett jobb? Det är med mycket frågor som jag lämnar skolan och säkert många mer. Jag tror fredagen kommer bli en blandning mellan min tråkigaste och roligaste dag. Man kommer ju lämna allt och alla och jag kommer sakna de. Kanske inte allt, men de mesta. Vissa klasskompisar träffar man kanske aldrig mer och vissa håller man förhoppningsvis kontakten med...

Nåja, idag ska vi i alla fall äta lunch med klassen klockan tolv i södra hamnen, kan ju bli trevligt. Jag ska dock och jobba klockan två så jag blir inte så långvarig. Vi börjar ju våran sommar rea idag och har öppet till klockan nio ! Härligt.

4 dagar kvar av typ tolv år i skolan? Nämen ojdå.


Söndag

Som vanligt är man vaken tidigt. Och vet ni? Jag börjar bli lite friskare, är inte alls lika dålig idag. Så det känns massor skönt. Vilken tur egentligen, för imorgon jobbar jag ju, då vill man ju inte snora hela tiden.. Också blir det bara jobbigt när man anstränger sig om man är sjuk..

Nä nu måste jag ringa pappa eller något, stod något på facebook att han är sjuk !
Vi hörs.


Förkyld

Hoppsansa. Nu har jag inte skrivit på länge heller, ja kanske igår men ändå längesedan. Är i alla fall i Luleå nu och sjukare än vad jag var i veckan. Jag snorar, spyr slem och det rinner som fan ur ögonen. Hela mitt ansikte är typ svullet, eller halva i alla fall. Typiskt att bli sjuk just vid den här tidpunkten. Men så är det ju alltid för mig, när jag ser fram emot något är det enda gången jag blir sjuk. Annars är jag ju aldrig de typ. Så jävla typiskt.

I alla fall så har jag äntligen hittat en väska och en bh att ha till studenklänningen. Inte lätt kan jag säga, har väl tagit mig flera veckor att hitta en bh. Tycker bara sådant är jobbigt och ointressant. Som tur var betalade mamma den i alla fall. Hon är snäll hon ! 

Har även bakat idag, mina dumlekakor med noblesse på.. Dom kanske inte blev världens godaste eftersom ungnen här är skitkonstig. Men dom går väl att äta i alla fall.. Nu ska jag bara baka en kladdig chokladkaka innan jag har allt klart tills på fredag :)

Hörs!
ps. om någon undrar varför jag aldrig hör av mig så har jag inge pengar på telefon.


Luleå i helgen

Nu är det äntligen fredag igen, och vad innebär det? Jo att det är bara 7 dagar till studenten idag. Om en vecka sitter vi säkert vid den här tiden och lyssnar på rektorn... Men för mig känns det inte speciellt längre, jag känner typ ingenting. Visst det ska bli jättekul, men det hade varit roligare med en roligare klass. Jag är inte taggad det minsta för ingenting är typ planerat. Så vad gör man? Bara biter ihop och ser glad ut. Själva studentdagen blir säkert klockren, för den är planerad och klar. Men studentveckan kan man ju lika gärna vara utan känns det som..

Nu ska jag strax dra mig in till stan eftersom att jag ska jobba idag. Från klockan elva till klockan kvart över tre. Sedan ska jag hem till Annelund och hämta katten och sedan vidare med bussen till Luleå. Imorgon ska jag och mamma på stan också och fixa det som saknas inför studenten.

När börjar man bli taggad egentligen, allt känns ju så jävla trist ?

Home sweet home

Nu är jag hemma i min lägenhet. Det är kul att komma hit nuförtiden när katten är här, för då är man ju inte ensam, haha :) Har i alla fall fått min klänning från Nelly nu, ska ha den på studentkvällen för den satt klockrent. Dock är den mestadels svart, men jag bryr mig inte. Det enda jag vill på kvällen är att känna mig bekväm !  Och det kommer jag garanterat göra i den klänningen ! Vem är det som säger att man måste vara vit? På dagen kan man ju va det, men kanske lite roligare med något annat på kvällen ! Gick i alla fall fort att få klänningen, beställde den i lördags och fick den i tisdags !

Snart ska jag in till stan i alla fall och hjälpa Lotta att hitta ett piercing smycke. Sedan ska jag nog shoppa upp mitt presentkort på Esprit så  jag har någonting att ha på jobbet imorgon ! Jobbar 11.00-15.15, Nice !



Nä nu ska jag göra nudlar och mysa med min katt.
Men hon är för det mesta intresserad av vad som händer utanför fönstret.

The Sims 3

Ja då var man vaken tidigt igen då, helt i onödan. Händer ju ändå ingenting idag. Ska bara hem och gosa med katten i lägenheten, annars ruttnar man väl bort. Så jävla onödigt med den här veckan. Och jag blir väldigt irriterad om det inte blir någonting imorgon heller för INGENTING är typ planerat. hur blir det med lunchen med Sara, när ska vi klä vagnen? Jaaa, planera!

Det som är positivt är att jag fick The Sims 3 av Micke igår. Lovely ! ;)

ONÖDIGT

Jävligt onödigt att man inte tar studenten på fredag om man ändå inte har några lektioner denna vecka.. Menmen, man får göra det bästa av ledigheten. Idag ska jag till syster i alla fall och vara lite social. Får se vad vi hittar på!

Sees!

Ett dödsfall!

Det var ju ett tag sedan man skrev här, men det har hänt så himla mycket. Har inte riktigt haft tid. Just nu sitter jag i alla fall och väntar på att dom ska ringa upp mig från Vårdcentralen. Jag tror att jag har halsfluss, det känns så på riktigt i alla fall. Plus att jag har blivit sanslöst fördkyld under natten. Typiskt mig att bli sjuk precis innan studenten och precis innan jag börjar jobba. Skitkul.

I alla fall så fick jag beskedet av mamma för ett tag sedan att hennes farmor har dött inatt. Mormor och morfar har suttit hos henne (alltså farmorn) flera nätter nu när hon drabbats av hjärtstillestånd, dom har väl typ vakat eller någonting. Och sedan så dog hon i natt klockan halv tolv. Och en sak ska jag bara säga; så skönt för mormor. Men klart det är väldigt tråkigt. Hon var ju väldigt gammal däremot, 97 år så det är ju naturligt. Annars var hon en rätt pigg människa. Men de dåliga humöret dock.... Nåja, nu ska ja göra mig klar. Svejs !

RSS 2.0