Ett dödsfall till

Så har ännu en människa dött.. Mammas barndomskompis typ, Mikko.. Jag minns honom, för han var kär i mamma förr, och en gång kom han och bjöd på kräftor. Jag tyckte inte om han i alla fall, menmen... Han dog i en skoterolycka i natt, i långträsk.. R.I.P

Stan idag

Ja idag åker farmor till Stockholm, gud så tråkigt.. Men hon kommer förhoppningsvis inte vara borta så länge.. Och mormor, henne hör man aldrig av nuförtiden. Jag har slutat ringa för hon ringer aldrig tillbaks. Det är synd att det blev såhär, hon har betytt så mycket för mig, men jag vet inte varför hon gör som hon gör. Jag orkar snart inte bry mig längre i alla fall, vill hon något nån dag så ringer hon väl.. Även om jag tycker att hon kunde ringt för länge sedan. Jag ringde henne förra veckan men sedan dess så har jag inte hört av henne.. Nåja, hon hör väl av sig så småningom.. Förhoppningsvis.

Ska nog till stan senare idag, dom har ju modevisning i Gallerian idag några tjejer från musikhögskolan? tror jag det var. Kan ju vara roligt att kolla på, sedan ska jag kolla in om det kommit in några fina klänningar sedan jag var in sist. . . Ikväll blir det väl bara lungt, jag ska till stan och köpa massvis med godis tror jag !

Tjingeling Tjingeling..

OCH GRATTIS TILL BIFF-MAGNUS SOM VANN LET'S DANCE !


Surströmmingsfest igår

Alltså ni ska veta hur roligt jag hade igår. Jamen fyfan vad vi skrattade. Det blev surströmming hos faster Anki med farmor, storasyster Anna och kusin Alexandra. En riktig tjejkväll, haha.. I alla fall så skrattade vi något kopiöst, i alla fall när farmor började berätta om att Sex And The City .. Att det bara var en knullserie och det ena med det tredje, hahaha... Så sant så.. Ni skulle ha varit med för det går inte att förklara vilka ord farmor la i hennes mun ... Det måste göras om ! Synd att farmor åker till Stockholm imorgon bara, det var mindre roligt.. Så tråkigt när inte hon är hemma för då har jag ingen att gå och snacka med under lunchen på APU: n..

Gott som tusan var det i alla fall !



Skönt som fan med helg i alla fall !


 


Önska mig lycka till ..

Jag måste seriöst göra klart mitt turismarbete idag, riktigt klart alltså. För nästa fredag ska vi redovisa. Typiskt. Har i alla fall tragit ut  på det två månader alldeles för länge. Är man dum så är man .. Börjar bli grymt less på allt jag har ogjort, men egentligen är det bara smågrejer, men det känns ändå så jävla mycket just nu.. Och förresten, imorgon så har jag ju faktiskt prov i Islam, muntligt. Wish me good luck..

Slutar tolv idag, grymt skönt ska jag tala om. Det är inte många dagar man får en sådan fördel. Ska på stan efter skolan i alla fall och titta på skor och en studentklänning, hittar jag inget idag så blir det troligtvis bara en kavaj och byxor på studenten, sådeså.. Det lät nästan enklast, men hur kul är det på en skala? Jaja, vi ser ju !

Ha en fin dag allihopa som läser min blogg ♥

Uppe med tuppen

Uppe med tuppen igen. Men jag for ändå inte på första lektionen idag, känns lönlöst att se en film och inte ens ha en lärare på morgonen. Då kan man hellre ladda ner filmen och se den hemma, så resonerade jag idag i alla fall..
Men snart är det dags för skola i alla fall, jag tror bara vi har två lektioner idag vilket är himla skönt, alla lärare är ju typ i Haparanda på UF-mässan..

Jag har till och med sminkat mig idag, första skoldagen i hela 3:an tror jag .. Haha !  Nåja, någon gång måste man ju se lite respektabel ut.. Nu ska jag pröva ringa Marielle och se om hon är vaken !

Ingen läsning ..

Åh hur ska jag nu göra då ? Jag har inte en endaste bok att läsa. Läste ut boken om hemlösa igår så nu har jag absolut ingenting förutom alla skolböcker här.. Åh, tror jag måste gå på Bokia eller Åhléns imorgon och köpa en ny bok .. Av vilket slag den ska vara det vet jag inte än, men den ska vara intressant !


Jag längtar i alla fall tills Carolina Gynnings andra bok ''Ego Women'' kommer ut..




Thoughts ..

Åhnej, vet ni vad jag just har gjort? Jag har gjort ett prov i Praktisk Marknadsföring som jag inte ens kunde. Jag chansa på varenda jävla fråga förutom den sista.. Herregud! Varför pluggar man inte när man borde?

I alla fall så började jag fundera igår; jag vill inte alls sluta skolan egentligen.. Det kommer bli så jävla tomt och oplanerat allt. För nuförtiden har man ju dagarna planerat genom skolan och vårat schema. Sen då? Vad händer när man inte har något med skolan att göra längre? Får man något jobb ens när det är typ världens lågkonjunktur.. Nej, troligtvis inte. . . Jag hoppas i alla fall att det kommer kännas asskönt dagen efter studenten, eller kommer det bara kännas tomt? Herregud.. Kanske man ska plugga vidare med en gång? ... HELP !

Praktik idag

Har inte uppdaterat på länge men har inte haft tillgång till någon dator och sedan så har vi mest sett på tv tillsammans jag och Micke och bara myst. Det är bra ibland, och speciellt måndagar och tisdagar när man är så himla trött.. Idag så fick vi 7 kartonger med varor på praktiken, så jag har haft massor att göra hela dagen. Det är ju precis sådana här dagar man alltid vill att det ska vara, när man har massor att göra osv, så att det inte blir att bara stå typ. Igår fick vi dock inga varor alls, eller jo, vi fick en kjol, vilket var lite trist.. Men man tog ju igen allt idag.. Och sen så har jag druckit en hallonsmoothie idag, skitgott !

Fick mina pengar idag också, jävla skönt att få det i tid någon jävla gång !
Nåja, vi hörs.

Eeeh, jag har glömt plugga till Monas prov som jag har imorn ♣
so clever Evelina ... (not)


82 dagar kvar..

Jag är vaken tidigt idag med, jag har vaknat kring åtta hela helgen. Men jag är inte trött för de, jag är snarare piggare och orkar mer under dagen. Förhoppningsvis går det lättare att vakna under veckan då också. Förhoppningsvis..

Och idag kan jag gla'tt säga att det bara är

Då har jag inte räknat bort lov och helger. Men allt som allt är det BARA 82 dagar kvar. Ja, jag räknar ner varje dag nu och vissa börjar nog bli less.. Men jag vill att det ska vara NU det är ju så jävla jobbigt att vänta.. Nu ska jag bara börja räkna ner tills man kan börja klä sig i shorts och leggings endast typ. Det kommer bli skitnice. Dock så sätts ju betygen i slutet av maj och då är ju skolan så gott som slut. Men för mig känns det jävligt långt till dess, men ändå rätt nära. Och det är bara tre veckor kvar till vårat sista lov någonsin (om ingen nu börjar högskola eller så) I alla fall; Jag längtar !!

Vänskap

Jag är så tacksam över att ha så underbara människor i mitt liv. Det är någonting som betyder så mycket för mig. Och jag uppskattar varje dag jag får umgås med dessa människor för dom ger mig glädje och så positiv energi. Förut har jag inte några vänner alls och det gör ont i en. Det gör ont att inte ha någon att prata med, dela sina tankar och dumma skämt med. Sedan jag började gymnasiet har jag fått massor av vänner. Tidigare hade jag vänner, men så fort man böt klass och började på gymnasiet så hördes man inte av. Det är inte riktiga vänner för mig. Riktiga vänner är dom som alltid finns vid ens sida.

Därför vill jag säga er att den 12:e Juni kommer bli svår för mig, känslosam helt klart. För ni är den bästa klassen jag någonsin haft (trots en del bråk) .. Ni är vänner som jag alltid kommer att minnas och alltid höra av mig till. Ni har accepterat mig som den jag är, inte efter mina föräldrar eller vart jag kommer ifrån. Jag hoppas att jag får hålla kontakten med flera av er för ni är mina första riktiga och ärliga vänner. Och det är också i den här klassen jag hittade min första bästa vän, en sådan vän har jag aldrig riktigt haft i mitt liv, självklart pratar jag om Marielle . Allihopa ska få en riktig kram av mig men det blir inte den sista ! För det är flera i klassen jag vill fortsätta umgås med.

Och Micke, jag är så glad att du finns i mitt liv :)



Hon är verkligen tillbaka ..


Efter att ha varit instängd i ett rum utan mat och vatten i fem dagar så är hon tillbaks igen.. Våran katt och mammas bebis. Det känns superskönt men oj så smal hon har blivit. Igår köpte vi blötmat åt henne, (hon äter det inte i vanliga fall) men oj vad hon åt. Måste och köpa mer idag eftersom vi bara köpte en liten förpackning igår. Ja man kan nästan säga att hon varit på bantningsvecka .. Helt ensam. Undrar vad hon har gjort egentligen, men säkert har hon varit rädd.

Igår orkade jag inte uppdatera, var mest med katten och hon låg brevid mig igår i soffan, dessutom så har hon börjat prata med oss.. Alltså mjaoua som hon aldrig gjort förr. Och hon vill till och med att man ska ta upp henne i famnen. Hon är som en helt ny katt istället för en bitch som hon varit.. Nåja, superkul att hon är tillbaks, och det märks på mamma också att hon fått tilllbaks sin bebis!

Ska snart åka till Manjärv, hörs senare !

Snart på väg till Luleå !


Undernärd



Idag får jag träffa min älskling Lycka. Känns som om hon varit borta i evigheter.
Men i och för sig så träffar jag ju henne sällan..
Hon ska i alla fall få äta majs med mig idag till tacos'en.
Måste fara o kolla om det finns några undernärds tabletter på Djurmagazinet eller nått. Eftersom hon har magrat så mycket och ser uttorkad ut. Men ska först fråga Marielle, hon kanske vet! 

I mina tankar finns dom hemlösa

Jag satt och funderade igår, mycket på olika saker. Men framförallt boken som jag försöker ta mig igenom. Hemlös - med egna ord, som jag också berättat om tidigare. Jag köpte den för jätte länge sedan och har läst den länge. Men varje gång jag sätter mig för att läsa börjar jag bara må dåligt när jag tänker på dom människor som går igenom det där. Igår fastnade jag för flera texter av hemlösa, där både politiker och socialen behandlar de hemlösa som skit.. Vissa har levt utan pengar i åratal för att dom inte får någon hjälp från socialen. . . Jag börjar bara må dåligt när jag tänker på hur bra jag har det och att människor som har det så mycket sämre. 

Jag har tak över huvudet, pengar till mat och kläder och skulle aldrig kunna föreställa mig en dag utan pengar eller tak över huvudet. Förmodligen skulle jag nog aldrig klara av det. Antagligen skulle jag inte överleva länge .. Men dom här människorna som saknar allt vad en svensk norm innebär, dom gör allt för att klara av dagen. Dom tvingas själa från andra människor, sova under broar och i sophus.. Vissa fryser ihjäl, vissa tar sina liv.

Men till vilken nytta, när det finns pengar över i Sverige? Men dom pengarna som skulle ge tusentals hemlösa ett boende och pengar, dom som vill leva ett fint liv bli kvitt sitt missbruk och sina brott, dessa pengar som skulle hjälpa personerna i fråga, går till ett kungligt bröllop istället. Våra skattepengar som alla svenskar betalar.. Skulle inte ni hellre ge tak över huvudet och hjälpa en människa få ett värdigt liv, än att betala Kronprinsessan Viktorias bröllop. Vi betalar ett bröllop och för en prinsessa som i själva verket inte gör mycket annat än att visa upp Sverige och gå på möten.. visst gör hon och hennes familj kanske mycket, men det skulle räcka med regeringen. Det finns så mycket annat dessa pengar kan gå till istället för till Kungahuset. Avskaffa detta!   

Sedan att hemlösa gör brott för att överleva dagen, knarkar och dricker alldeles för mycket sprit kan man kanske kolla snett på.. Men gör inte det. För utan hjälp tar dom sig ingenstans, utan pengar eller hjälp från sociala myndigheter är dom ingenting. Vill vi att det ska begå's mindre brott och kämpa för ett drogfritt och jämnställt Sverige måste vi framförallt se till att pengarna kommer till sitt rätta place. För just nu så dör oskyldiga människor..

Det som är mest hemskt i boken också är att det är människor som levt vanliga svensson liv som bor på gatan idag.
Hur kan det komma sig och varför blev dom ett svart får i samhällets ögon?



Tack Situation Stockholm som hjälper dom få hemlösa att komma på fötter ingen. Utan er så skulle allt antagligen vara ännu värre!

Mamma med löständer

Haha mamma ringde nyss, hon ska få löständer xD  Nu har jag snart två föräldrar med löständer, haha.. Nåja, det blir nog bra. Det är ju vad hon har väntat på, men det är ju allt annat än billigt.. Tur att försäkringskassan betalar halva, annars hade hon blivit ruinerad !

:)

WOW

Jag är vaken tidigt !
Ikväll blir det Luleå, och då får jag träffa katten ! ! !

Nationella Prov Svenska B

Alla som läser min blogg och går Hp3B:
Sara har just skickat mejl och Nationella provet  i Svenska blir den 3:e April som alla ville idag.  Det blir den sista och ENDA dag för muntliga provet, förutom att Elin kommer göra sitt imorgon.

Uppdat.

DOM HAR HITTAT KATTEN !
Mamma åker till Älvsbyn och hämtar henne nu.
Yes !

Annons.

Lycka, Honkatt Här finns nu våran katt ute på internet.
Må vi nu få hitta henne !

Kolla vilken vacker katt !

Ja idag så fortsätter letandet efter katten.. Det var någon som hade sett en skygg katt i närheten av minuten-automaten inne i Älvsbyn igår. Så mamma ringde polisen och anmälde att hon var försvunnen.. Så dom skulle ta in henne om dom såg henne någonstans. Sedan så har dom även ställt ut en kattfälla (mammas jobbarkompisar) så att om hon blir hungrig så finns hon nog snart i den buren.. Förhoppningsvis!

En från Kattakuten ringde mamma idag och hörde om vi saknade en orange katt, men inte det.. Det var en hane också så det var ju helt fel. Men kolla vad jag hittade på deras hemsida



En katt som ser ut som min och mammas förra katt, Sotis. Som sprang bort när vi bodde i Jävre. Han var också ungefär två år. Världens finaste katt alltså. Tjock var han dock  men det var mest gulligt. Han var också väldigt dyr i drift, eftersom han jämnt åt, vilket kanske var mindre bra. Varför vi valde att inte ha Lycka som utekatt var för att Sotis sprang bort, och man blir ju så ledsen varje gång djuren försvinner.. Och Sotis och Lycka kom också från samma mamma och det värsta är väl nu om vi inte hittar våran katt så kan man inte ta en katt från Mimmi längre eftersom hon nyss stereliserades. Lycka är också den enda av 4 katter som lever sedan två år tillbaka, eftersom dom andra aldrig blev rumsrena så togs alla bort efter ett halvår ungefär. Men gud så lik  den där katten var Sotis!
Däremot finns den här katten i Luleå om någon saknar den .

Long way to go!


Varje dag tänker jag på studenten. Kan inte den dagen bara komma så att man får he sig ut o arbeta? Seriöst jag orkar inte skolbänkar och hårda stolar mer, min röv och hjärna klarar sig inte länge till.. Jag längtar tills den dagen jag får springa ut. Fri som en fågel! Nu är det bara helvetet som är kvar, och det hoppar jag hellre över..
Menmen, long way to go.

Det som är mest positivt är att jag hittat en tunika som jag ska ha på mig.
Nu återstår bara byxor/kjol, skor och en massa annat..
Vad ska man bjuda föräldrarna på för mat tex?

Jag ska hitta henne .. till vilket pris som helst

Är på praktiken nu, finns absolut ingenting att göra!

Ingen katt heller så imorgon ska jag åka till Älvsbyn och sätta upp affischer på Ica och Konsum. Förhoppningsvis så har någon sett henne, kattmaten som mamma ställt ut var dock slut så kanske är det hon som ätit upp det. . . Jag ska i alla fall dit, skiter i om det är friluftsdag eller inte, jag ska hitta henne.. Kan knappt sova och igår var jag alldeles förstörd. Katten var det enda jag hade när jag var ensam, det var också därför jag skaffade henne. Hon var min enda vän när jag inte hade någon annan .. Så aldrig i livet att jag ger upp på att hitta henne, imorgon ska hon sitta med mig på bussen hem till Piteå. Sedan far jag med henne till mormor tills mamma kan hämta henne.. Har inga pengar, men det fixar sig..

Hörs !

Ny vecka

God morgon ! Dags för en ny vecka. Praktik idag, känns jävligt jobbigt men jag är ändå rätt pigg idag så jag hoppas det håller i sig hela dagen. Kommer bli en jobbig dag om dom inte hittar katten idag heller, jag har drömt mardrömmar om henne hela natten. Varför blir man så fäst vid en katt? Varför ska dom betyda så mycket för en? Det blir så jobbigt varje gång dom är borta men jag hoppas att hon kommer hem så fort som möjligt. . . Jag vet ju hur mycket mamma tycker om henne, det är ju som hennes egen bebis.

Mamma ringde nyss i alla fall... Dom har inte hittat henne ännu..




Gumman kom tillbaka !





Jag hoppas du sover gott i skogen ikväll och inte är allt för rädd.
Du finns i våra tankar, dag som natt.
Hoppas du kommer tillbaka imorgon, annars blir både mamma och lillmamma ledsna.. För att inte tala om din nyfunna pojkvän Kristoffer.
Eller det är vi redan, våran bejbis är ju borta.
Hoppas skogen i Älvsbyn tar hand om dig gumman,
love you, ich liebe dich, te amo ..
jag vägrar tro att du är borta för evigt.

Katten är vilse på Kanis !

Mamma ringde just. Katten är vilse på Kanis. Eftersom mamma jobbat hela dagen och Kristofer och Samuel har åkt skidor så satte dom in katten i mammas personalrum.. Sedan har någon dum jävel lyckats släppa ut katten .. Och nu hittar dom henne inte. Och jag lovar om dom inte hittar henne kommer jag bli förbannad men framförallt ledsen. Hon är ju så vacker... Nåja, kan ni hålla tummarna för att dom hittar henne? Och vem fan släppte ut henne? DUMJÄVEL !


Tack..

Det var det värsta jag varit med om.
Tack Sverige för att hon BARA kom tvåa....

OBS !

VÅGA RÖSTA PÅ


 



!!!!!!!!

Havsbadet


Havsbadet på Friluftsdagen kanske?

Jag kanske ska på friluftsdagen på onsdag i alla fall.. Jag har velat bada så länge så det känns som att jag måste. Och ska man fara dit och bada själv måste man betala 140:- Så om jag åker med skolan nu så blir det ju bara 60:- .. Men jag ska prata med Linda först.. Hon kanske ändrat sig redan.. Jag har inte varit på Havsbadet sedan dom gjorde om badhuset faktiskt..  Måste först köpa mig en bikini överdel bara !

Öroninflammation . . .

Vilket fantastiskt fint väder det var idag, jamen gudskelov det kanske blir vår snart i alla fall..

Har varit hos doktorn, jag har hål på ena trumhinnan, alltså öroninflammation typ. Fick ett recept på pencilin som man droppar direkt i öronen, men det är inte alls skönt.. Har haft det flera gånger förr och det är så geggigt och äckligt, men dock så är det väldigt effektivt. Sedan så plockade dom ut flera kilo vax kändes det som, men kanske ganska mycket i alla fall (om ni nu ville veta...) Blev väl där cirka en timme, var på en rutinkontroll samtidigt och gjorde en hörselmätning. Och jag hör ännu sämre på vänster öra nu än vad jag gjort förr. . . Ska tillbaks om en månad och då kommer dom att kolla upp så att allt är okej om inte så blir det operation.  Eftersom jag är ett sk ''öronbarn'' så är jag van detta, inget nytt precis .. Tur att jag fick en akuttid, annars blir det bara värre med tiden. Men om någon vecka är det nog okej igen!

Jag blir hemma i Piteå i helgen. Kanske ska fara och hälsa på Josefin imorgon medans Micke jobbar..  Ska ringa henne efter skolan eller så kanske jag träffar henne hos farmor senare.. Pappa kommer till Piteå idag, fifan så kul!



Ett prov missat..

Som ni förstår så vet ni vart jag är! Kan inte säga mer, jag har tappat mitt ordförråd. Ska till öronläkaren kvart i tio, men sedan ska jag självklart till skolan.. Jag hatar sånna här dagar, ett prov missat...

Ska gå på statoil och köpa nå choklad sedan till sjukhuset strax. Ciao.


:)

Hejsan hoppsan såhär på kvällen.. Gick inte så värst bra med Islamprovet så jag får skicka in det imorgon kväll.. Har absolut ingenting att skriva.. Det intresserar mig massor det här med religion men jag har absolut ingen ork att vara duktig nu. Så det får bli imorgon eller nått, kanske .. Menmen, kanske dags att sova? Får ju absolut inte försova mig imorgon eftersom vi har prov direkt på morgonen.. Nåja, ni som har mitt nummer kan ju ringa och väcka mig vettja :]

Godnatt mina nära & kära !



I miss my cat.

Snuskigt enkelt.



Good Luck And Have Fun !
- den är snuskigt enkel. 

Jag längtar till sommaren..

Så vad har jag gjort idag då? Jo jag har varit på skolan hela dagen (eller nja nästan) försov mig ju som vanligt men jag kan bara inte ta mig upp ur sängen, är så förbannat less skolan så det är fan inte sant. Nåja, är ju bara tre månader kvar idag så man får kämpa på..

Vi hade ett litet hål också, eftersom religionen utgick för att Sara var på någon intervju eller något.. Så jag ringde farmor men hon var inte hemma, hon hade varit hos Alexandra och hjälpt henne med Tim. I alla fall så sa hon att jag ju kunde gå till faster Anki. Och det gjorde jag. Det var riktigt trevligt faktiskt, jag är ju sällan och hälsar på henne. Vi hade riktigt trevligt, pratade på om allt möjligt, ja hon är väldigt bra på surra! Mycket kaffe blev det men tiden rann iväg, sedan var det dags att gå tillbaks till skolan.

Imorgon åker man väl till mamma, beror på om det blir surströmming imorn eller ej med farmor och Anki. Nåja, det återstår att se. Samuel kommer i alla fall till Manjärv i helgen så jag har ju någon att surra med när gamlingarna är för tråkiga *fniss* Skojja bara, nog är Mamma också pratglad, men mest när det gäller BLOMMOR !

Jag längtar i alla fall till sommaren när vi kan åka ut och fiska igen.. Det är ju trevligt, men att gå ner dit där Kristofer har båten var fan i mig jävligt läskigt.. Det slutade med att jag fick hänga på Kristofers axlar så att han bärde mig sist, det var så äckligt. Typ jättehögt gräs där man inte ser vad som finns vid fötterna, jag fick verkligen panik. Jag hatar sånt! Fyfan, tänk att det kan finnas ormar och sånt där. Ja, jag började fan faktiskt grina lite grann.. Men det gick över när jag fick lift av Krillestoffer..

Så här fint var det i alla fall när vi var ut sist i sommras



Och förresten, när jag fick en fisk den där gången vågade jag inte slå ihjäl den själv heller. . .
Det fick Samuel göra.
Fyfan vad äckliga fiskar kan vara,
Nåja
förutom att ta sig ner till båten och fiskarna är äckliga
så är det trots allt båtturerna som är roliga.
Jag har alltid tyckt om att åka båt och det kommer jag nog alltid göra också..

Here we go !

För det första; vem fan är Mr M som kommenterar, är det du Marielle ???!

Jag är utmanad!

Har blivit utmanad av Maria att svara dessa frågor.

1. Ta närmsta bok, slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
De flesta män bland australienarna har en helig karta, en tjuringa.
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan. Vad rör du vid? Väggen.
3. Vad såg du senast på TV? Glamour.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är? Typ kvart i fem.. (16.41)
5. Bortsett från datorn, vad hör du nu? Mickes jävla spel ..
6. När du senast var ute, vad gjorde du då? gick en promenad med Marielle från skolan, förbi statoil och hit.
7. Vad tittade du på innan du gjorde denna undersökningen? Jag försökte slå på Micke!
8. Vad har du på dig? Svarta mjukisbyxor, tjocksockar, linne, edc t-shirt
9. Drömde du något inatt? Jo faktiskt. Att jag helt plötsligt bodde hos mamma !
10. När skrattade du senast? Ja när Marielle ringde och berättade om Petter..
11 . Vad finns på väggarna i det rum du är i nu? En klocka.
12. Har du sett något konstigt på sista tiden? Jo, det där nya solariet.
13. Vad tycker du om den här utmaningen? Den var jobbigare än dom flesta..
14. Vilken var den senaste filmen du såg? Bolt.
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då? Först och främst skulle jag ge pengar till min mamma för det är hon verkligen värd. När jag bodde hemma fick hon alltid lov att vända ut och in på varenda slant för att få det att gå ihop. Så jag skulle ge henne det hon behövde, kanske ett växthus? Jag vet hur mycket det skulle betyda för henne att starta ett eget växthus så det skulle jag också ge henne. Sedan skulle jag köpa en ny bil till mig själv, jag skulle resa, spara pengar till en utbilning som nagelterapeut. Jaa, allt jag någonsin önskat mig skulle jag nog köpa, men jag skulle framförallt aldrig bli lyckligare med en massa miljoner. Däremot skulle jag bli ekonomiskt oberoende, vilket säkert är en skön känsla. Om man är så pass mogen och intelligent med så mycket pengar det vet jag inte. Tror det skulle kunna gå åt helvete lika gärna och göra en person helt olik sig än vad den är.
16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om: Jag väger över 60 kilo för första gången i mitt liv. Men det är kanske ett tecken på att man mår bra ? För när jag mår dåligt går jag alltid ner i vikt eftersom jag tappar matlusten då.. Men man borde kanske ändå träna.
17. George Bush? Sämsta presidenten i USA:s historia kanske?
18. Ingen fråga? Nehej?
19. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka? Åh vad roligt! Men oj så svårt. Om jag fick en flicka skulle hon nog heta Moa, Lovisa eller Felicia. Om det skulle bli en pojke såå skulle han nog heta; William, Jonathan eller Martin (jag vet, jag har ingen fantasi )
20. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Ja det kan jag mycket väl tänka mig, men ändå inte kanske. Jag är alldeles för fast och behöver vara nära min familj. I så fall kanske bara någon månad eller så. Jag vill alltid kunna ha nära till min familj så jag vet inte riktigt..
21. Vad vill du att Gud ska säga till dig när du kommer till Pärleporten? VAD GÖR DU HÄR? Nej men, att det skulle vara ett under att jag ens var där. För jag är ju trots allt inte kristen och då kommer man väl inte till gud?
22. Vilka fyra vill du ska svara på dessa frågor? Alla har ju redan utmanat alla så då återstår ju bara Mamma!


Petter vs Peter.

Jag skrev just till Petter på Apberget ! ''Yo, du liknar min pappa mannen''





Alltså förr var det snuskigt likt.. Och ja, kanske inte nu.
Men det är fan läskigt...

Idag är det...




Alltså förstår ni, 3 månader - ungefär 12 veckor. Inte ens det.. Eftersom vi har påsklov och allt kvar så kommer det nog gå fort. Förhoppningsvis.. Frågan är bara; NÄR FAN BÖRJAR UPPLADDNINGEN? I alla fall, måste börja kolla vad man ska ha på sig på självaste studentdagen, men skorna är det viktigaste för mig. Dom ska vara assnygga! Hallelujah, snart är jag en fri fågel, att springa utanför skolans dörrar den 12:e Juni kommer kännas som en frihet. Men det kommer också vara tungt, jag som är så känslig kommer väl grina som fan den dagen när man ska säga hejdå till alla klasskompisar. Men jag kommer alltid att komma ihåg min gymnasietid, för det är där jag träffat min bästa vän genom tiderna, henne kommer jag aldrig att glömma och hon är nog den enda jag kommer hålla kontakten med, eller ja, det känns så i alla fall. Marielle  vi kommer rocka fett på studenten !

Förresten, Morfar grattis på 72 års dagen. Inte för att du läser det här, du kan ju trots allt inte med en dator. Men det är väl tanken som räknas eller hur? Du kanske inte har varit en så bra pappa, men för mig har du alltid varit en bra morfar. Du är lite speciell, men jag gillar dig i alla fall. Du har ju trots allt dina roliga sidor. Du är den enda mannen som alltid funnits i mitt liv. Och jag vet hur mycket du gillar ''lella'' du blir så glad varje gång man kommer och hälsar på.




Skola ...

Skola, skola, skola, skola JAG DÖR !


Hörs ikväll säkert.


den här bjuder jag på.
evelina som nyfödd bebis.

Hamster On A Piano



söt va? ;)

Markoolio - Kärlekssång från mig

Nog för att han skämde ut sig lite...



Men visst var det lite sött ? haha..

Skolarbete

Har typ inte sovit någonting i natt alls, har haft så förbannat ont i öronen. Förhoppningsvis får jag väl komma till läkaren imorgon. Det finns inget värre just nu än den där värken i öronen och jag hoppas jag inte har fått öroninflammation igen.. Hör knappt något på vänster öra heller, där jag har nedsatt hörsel, och när jag blir förkyld samtidigt så blir det bara värre.. Om man då inte hade varit ett sk ''öronbarn'' vet inte hur många gånger jag haft öroninflammation och ha måsta opererat in rör i öronen.. Nåja..

Detta har jag i alla fall hunnit göra klart idag:
- Organistations uppgiften
- Affärsidé
- Gamla uppgifter som jag glömt lämna in till Lena
- Lite mer på Turismen (snart klar)

Nu ska jag bara börja med Monas ämnen ( det jag ligger bak i )  sen skriva på hemprovet om Islam.. Sedan ska jag också plugga till provet vi har med Mona på fredag. Imorgon börjar Psykologi B förresten, fyfan så kul ! Jag tror fördjupningsgrejerna är intressantare än Psykologi A . Man kan ju alltid hoppas i alla fall !

Ska göra bort allt jag har ogjort innan Påsklovet så att jag kan åka till Stockholm !


förresten, vafan ska jag säga på nationella i svenska b då? ååååh.

Tillökning lite överallt ..

Tjoho!

Nu har jag just kommit hem till Micke, har varit och solat med storasyster. Sedan åkte vi och hälsade på farmor. Åh fatta, jag är bjuden till Stockholm under påsk! Farmor frågade mig idag om jag skulle komma ner och jo tack gärna för min del. Jag älskar Stockholm ! Men har ju så mycket släkt runt omkring den där stora huvudstaden, det är nog därför. Annars är jag inte så mycket för stress..

Imorgon är det skola. Då ska jag gå ner och prata med kuratorerna om Marielles tips, ni kan ju läsa hennes blogg för att få reda på vad, jag ids int skriva allt. Det är i alla fall ett projekt för ungdomar som har alkoholiserade eller missbrukande föräldrar.. Jag ska börja ta tag i mina känslor igen och börja prata med andra som har/haft det likadant. Det är så skönt varje gång man får prata med andra om sina problem, så därför verkar det som mitt kall just nu..

Fick förresten höra att flera ska få barn snart, häftigt!

Fick sluta tidigt idag med !



Hej och hallå.
Fick sluta lite tidigare idag,
skönt!

Nu ska jag lägga mig och vila några minuter tills Micke kommer hem.
Och Glamour börjar förståss snart !

Tack o hej leverpastej!

Fonky Fresh - Mina tårar blir till blod


Gammal text av mig.

Jag kommer bo 2 mil ifrån dig mormor,
det kanske inte är långt,
mig för mig är det FÖR långt.

Jag vill se dig varje dag,
påminnas om vilken fin människa du faktiskt är.
Hur mycket kärlek du gett mig,
kan jag inte med ord beskriva.

En rädsla,
för att du är gammal,
och inte kommer finnas länge till,
gör mig ledsen.

Mormor,
du är min förebild.
Jag gråter när jag tänker på dig,
för du är en fantastisk fin människa.
Du har ett hjärta av guld,
som jag har fått ta del av.

Du har alltid stått upp för mig,
alltid skyddat mig och sett till att jag har det bra.
Men hur kommer det bli nu?

Jag VILL se dig varje dag,
jag VILL diskutera med dig,
jag VILL att allt ska vara precis som förut.
Bara tre meter ifrån varandra.

Inte två mil, utan körkort och bil.
Inga bussar som går knappt.

Mormor, jag kommer sakna dig.
Om det här känns svårt att flytta två mil,
hur kommer det kännas den dagen du inte finns längre?


/ evelina.
2008-05-18


Joakim Thåström

Idag har varit en någorlunda bra dag. Fick sluta lite tidigare, for förbi skolan en sväng sedan gick jag till farmor. Och vet ni vem som kom dit? Jo Josefin med bebisen. Han är så jävla söt, man smälter så fort man ser honom. Och i Maj blir det dop, ska kolla runt lite nu vad man kan köpa och så.. Roligt! Orkar inte alls berätta om APU dagen, börjar fan tröttna på våran lärare ^^

Väntar på att mamma ska ringa. Dom har skjutsat Kristofers mamma till sjukhuset idag så  jag hoppas det gick bra. Men hon skickade sms för en stund sedan och då var dom på väg hem. Hoppas det inte var något allvarligt i alla fall..
 
Vet ni vem som kanske kommer till Piteå Dansar Och Ler i sommar?


- jag ska fan dit i så fall !

Tillbaks till verkligheten

Nu är det måndag, det innebär att det är slut på sportlovet. Idag ska jag tillbaks till praktiken, ska väl börja gå om tjugo minuter. Har inga busskortspengar men det är bra att röra på fläsket ibland också. Idag kommer Mona (våran lärare) och ska ha betygssnack, eller jag tror det var idag i alla fall.. Skönt att göra bort det, sedan är det väl bara cirka tre månader innan stundenten, tre jobbiga sånna. Längtar redan till påsklovet..

På fredag har vi två prov, jippie! Hemprovet i Religion ska lämnas in, sedan har vi ytterligare ett prov med Mona, i Praktisk Marknadsföring. Bra start på första veckan va? Nej ! Nåja, tror det är nästa onsdag vi har friluftsdag, längtar redan !

Vi hörs väl ikväll !

Sportlovet 09 - Mitt sista någonsin.


1. Gjorde du något på lovet som du aldrig gjort förut?
Nej jag tror inte det,

2. Höll du några av dina sportlovslöften?
Njae, jo kanske ändå. Att vara så nyttig som möjligt!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar under sportlovet?
Nej, förhoppningsvis inte. Annars har jag verkligen missat något.
Hoho, någon som fått några barn?!

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej och tur är väl det.
Jag orkar inte med människor som ska dö.
Nej jag skojar bara.
Men jag hoppas att nästa dödsfall är långt borta i alla fall..
Jag hatar döden..

5. Vilka länder besökte du?
Jadu, Norrland kan ju anses som ett eget land tycker jag.
Så Norrland vs Sverige.

6. Är det något du saknar från sportlov 09 som du vill ha sportlov 2010?
Ja tyvärr så kommer jag nog aldrig mer att ha sportlov
om jag nu inte pluggar till lärare,
så nästa fråga tack !

7. Vilket datum från sportlovet kommer du alltid att minnas?
Klassens dag kanske, jag vet inte. Har inte hänt så speciellt mycket egentligen..

8. Vad var din största framgång på sportlovet?
Att jag vaknat typ 8-9 varje dag. Jag som är så morgontrött nuförtiden.
Eller nej det är jag ju egentligen inte. Hur pigg som helst på loven,
men dock inte på skolan.
Men mindre sömn var min största framgång.

9. Största misstaget?
Kan inte komma på nått!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, det enda jag haft är väl träningsvärk efter torsdagens åkande på Kanis.
Jag hade så förbannat jävla ont i vaden,
nåja, måste köpa nya pjäxor.
En till utgift! 

11. Bästa köpet?
Vad köpte jag ens?
Alltså när jag är hos mamma blir jag ju bortskämd.
Så jag har inte köpt något!
Om man måste verkligen välja något är det väl en sockerdricka till mig själv.
Annars var jag sjuhelvetes nyttig..

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Det skulle kanske ha varit hyran i så fall...

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, pappa, mamma, allihopa vettja.
Jag har varit glad i stort sett hela tiden,
för jag har faktiskt varit med människorna jag älskar mest på denna jord,
och dom älskar ju mig med! Glädje.

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om sportlovet 08?
Tyvärr måste jag säga - Caroline Af Ugglas - Snälla Snälla
(jag kan fortfarande inte förstå den bruden, fan?!)

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var nog som jag är för det mesta.
Ledsen eller nedstämd när jag är rastlös,
Positiv och glad när jag har något att göra!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Mja, kanske bakat en till kaka eller något?

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Suttit vid datorn där internet inte ens funkade typ.
Jävligt onödigt..

18. Hur tillbringade du torsdagen?
Då vaknade jag rätt sent (!) för första gången på lovet.
Först fick jag mig en skotertur med Kristofer,
fyfaaaaan så härligt med skoter!
Jag & Kristofer åkte till mammas jobb där vi blev bjudna på mat,
jävligt god mat också. Sedan åkte vi jävligt många åk,
eller jävligt många för att vara jag i alla fall (!)
Sedan somnade jag jävligt gott ändå.
Och träningsvärk och så helvetes ont i vaden.
Jamen fyfan för dom där pjäxorna.

Förresten, nån som vill låna min snowboard? ;)

19. Blev du kär under sportlovet?
Nej för jag tycker ju redan om en väldigt speciell person,
som jag inte fick se på 5-6 dagar, tråkigt nog.
Men nu får jag ju träffa honom ! Finally..

20. Favoritprogram på TV?
Det måste nog vara Sveriges Värsta Bilförare

21. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av lovet?
Hata är ett starkt ord. Jag hatar ingen.

22. Bästa boken du läste under lovet?
Hemlös - Med enga ord.

23. Största musikaliska upptäckten?
Jomen det är ju jag själv. Igår när jag sjöng ''Goodnight Sweetheart''
innan jag gick och la mig tänkte jag bara;
FYFAN JAG MÅSTE STÄLLA UPP I IDOL,
för jag är så jäääävla bra ! *fniss*

24. Något du önskade dig och fick?
Jahaadå, korvstroganoff.

25. Något du önskade dig men inte fick?
Va med Micke ju! Sedan önskade jag mig miljarder kronor,
men he fick jag int heller..

26. Lovets bästa film?
Hm, det måste nog va Madagascar, för det är den enda filmen jag sett..

27. Hade du födelsedag under sportlovet?
Nejnej, det vet ni väl ändå?

28. Finns det någonting som skulle gjort ditt lov ännu bättre?
Nejnejnejnej, eller jo.
Men jag ids int ta upp det nu.

29. Hur skulle du beskriva din stil under sportlovet?
Så sluskig som möjligt..

30. Vad fick dig att må bra?
Maten, människorna, musiken, everything!

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Eh ja, om jag måste välja någon så är nog ingen kändis lika het som han i Star Pilots.
Han som sjunger ni vet. Äääh se här: Det är Blondien..





32. Vem saknade du?
Micke
Marielle och våra telefonsamtal (!)
Mormor
Piteå
Ja alla utan mamma, pappa och Kristofer egentligen,
för dom träffade jag ju mest.


33. De bästa nya människorna du träffade?
Nya människor? Inte träffat en enda ny tror jag.
Om jag inte missat nått?
Nej men jag har träffat flera ändå..
Men bara sånna som jag känner..

Jag som liten !


Såhär såg jag ut på min mammas 30 års dag.
Klackiskor med sjömansklänning eller vad det heter.
Kan man va' fulare ? ;>

Ingen bal på riktigt.

Vad roligt med kommentarer *fniss* Ohja, Caroline Af Ugglas, Svergies lilla avelsbarn eller vad man ska kalla det, gick vidare till globen.. Men vinner hon hela tävlingen ska jag snöra ut tv:n, skrika jävligt högt men framförallt så kommer hon skämma ut hela Sverige. Man kan inte tro att Janis Joplin är Carolines idol, eftersom hon ska likna henne, men jag hör ingen som helst likhet det minsta. Herregud, rösta på lördag och låt inte Caroline vinna för fan!

Satt och funderade idag om jag ska börja om med möten som jag och Anna gick på förut. Al-Anon möten är till för barn till missbrukare. I och för sig är ju pappa nykter och drogfri men det skulle kanske ändå kännas bra att lätta sitt hjärta för många andra som har det likadant. Jag tyckte det var så skönt när jag och Anna gick tillsammans och det kändes så himla bra varje gång man gick därifrån. Och det som sägs på mötena stannar också där, vilket är det som är mest bäst tror jag. För ingen för ju något vidare (förhoppningsvis)

Mina planer för balen börjar kana ut, jag vill jättemycket men ändå inte. Med pengarna det kostar, så tycker jag det är alldeles för onödigt. Jag menar, jag tar hellre en utlandsresa eller något finare minne till examenspresent, än en bal. Jag har nog med fina minnen i mitt liv och bal är nog inte min grej egentligen. Snart kan jag nog säga att jag slutat ut det totaly, men det har jag nog redan. Det är så mycket man vill  men ibland får man se vad som verkligen är värt det. Min bal får bli den dagen jag gifter mig, för om jag någon gång ska gifta mig; så ska det vara ett riktigt sagobröllop, precis som Lottas.

Och vet ni vad mamma precis berättade? Kristofers bror Michael kommer upp till Luleå under påsken. Det ska bli roligt, då ska jag fara till mamma och hälsa på. För han är superduper härlig Kristofers brorsa. Han påminner så mycket om min gamla morbror Ubbe, lika snäll och rolig. Och ni ska bara veta hur han skrämmer sin dotters pojkvän *fniss*

Nu blev det lite grötigt med allt möjligt, snart dags att sova kanske !

Det var det här jag menade; kolla !


alltså, har ni hört något värre?

Gamla kompisar

Nu är jag hemma i Piteå igen ♥

Det känns verkligen skönt och lite mer socialt. . . Hoppas att Anna hör av sig snart så att det kanske blir att sola ikväll. Jag hoppas verkligen det för jag är blek som en blekfis. Och det vill man ju inte vara till sommaren.. Ska köpa mig en bikini snart också, är så himla sugen på att fara och bada någon dag, men jag ska dra ihop nå folk och fixa det, annars måste jag försöka få vara barnvakt åt någon för att ha någon att bada med *fniss*

Igår ringde en massa gamla kompisar, så jävla roligt! Hur dom har kvar mitt nummer är ju en stor fråga men det är jävligt roligt när folk verkligen hör av sig till en efter så länge.. Funderar på dra ner till Stockholm till sommaren och umgås med Jenny, hon fyller väl snart 18 tror jag? Vi var ju med varandra alltid när dom kom upp till Piteå förr, men det har ju blivit så lite dom senaste åren.. Nåja, man kanske får boka sig en resa snart !

En sak som är säker är i alla fall att jag ska utomlands i sommar, kosta vad det kosta vill. Jag kommer jobba arslet av mig om så behövs!


Fick en bra låt av pappa idag
Jorn Lande - Master Of Sorrow
Ladda ner den !

Piteå idag !



Osminkad och jävlig !



Nu ska jag hoppa i duschen och göra mig klar för att åka hem, jag har en massa som ska packas. Förhoppningsvis ska jag och Anna och sola ikväll så att vi får lite färg!
Hörs senare..

Usch för Caroline Af Ugglas

Herregud nu är jag så grymt arg, har sett melodifestivalen hela kvällen bara för att kunna hoppas att inte fel person går vidare till final. Och vet ni vad? Kvinnan som jag inte tål, som ser ut som Jesus gick vidare, dampbomben Caroline Af Ugglas. Men hjälp! Det här är den sämsta melodifestival jag sett på 18 år, röstningen suger, allt som dom gjort suger i år. Nu är det bara hålla tummarna att den där Caroline inte tar sig till en seger också. För då kommer jag gråta seriöst. Jag kan inte ens se när hon uppträder för hon skämmer verkligen ut sig.. Usch..

Men nu kan vi prata om något annat, ja. Eller jag kan skriva om något annat. Har varit till pappa idag igen och umgåtts i brist på att inte ha något att göra. Det är tur att han bor här faktiskt, det är så lätt att åka och hälsa på. Och han kom med världens bästa förslag idag. Att om jag inte skulle få mig något jobb kanske jag skulle följa med farmor till Stockholm och jobba, hon jobbar på begravningar och städar hemma hos miljonärer. Han tyckte jag skulle försöka få in en fot, och vet ni vad? Det var jävligt smart så om det inte finns något jobb här ska jag försöka få in en fot hos de rika.


Hellre sårad av sanningen, än lycklig av lögnen.



Piteå imorgon

Imorgon ska jag nog hem till lägenheten, hämta alla grejer hos Micke och börja städa ut min lilla. Mamma flyttar ju till mig snart ett litet tag, eller några veckor. Det ska bli skönt med middag så fort man kommer hem, haha.. Men jag slutar väl före henne så det blir väl jag som gör maten. Ska rensa en massa grejer som jag egentligen inte behöver ha i lägenheten, förhoppningsvis blir den väl större då. Ska slänga mitt skrivbord och ha datorn på köksbordet, använder ju ändå aldrig det. Förhoppningsvis får jag en lägenhet i stan snart också, så då blir det både närmare till alla kompisar och förhoppningsvis större..

När man väl lättar sitt hjärta för någon,
går allt käpprätt åt helvete.
Det är väl bara sluta med det då

Kära politiker..

Kära politiker,


Moderater som Socialdemokrater


När ska ni vakna och se


Att det finns människor som inte har ett boende
Ingen säng, inget tak över huvudet


Vad gör ni för att kämpa för ett mer jämnställt Sverige?


Det är mycket prat och ingen verkstad


När ska ni kära politiker kämpa för dessa människor?


Dom lever på gatan, utan pengar


Bara för att man lever med ett missbruk

Är man ingen dålig människa


Kära politiker

Börja engagera er i det som verkligen är viktigt

Istället för att betala ett kungligt bröllop,

Kan ni hjälpa hundratals människor med tag över huvudet

Varför ska vissa människor ha mer värde än andra?


Lång sovmorgon

Ibland funderar jag på, vad som har fått mig att hamna här
Jag går på egna vägar, jag gör det jag vill
Med vinden i ryggen, står man aldrig still
Vad som än händer och sker, går jag min egen väg

LASSE STEFANZ

Ja, jag har sovit väldigt länge idag.. Känns jävligt onödigt att vända på dygnet nu när jag har kunnat vakna så tidigt varje dag. Kunde inte somna igår, låg och tänkte på allt möjligt och när man börjar tänka är det kört. Då får man vända och vrida på sig så mycket tills man somnar.. När man inte har något att göra så tänker man ju bara hela tiden, det blir ju så. Därför hatar jag att vara rastlös. Menmen , imorn ska jag ju till Piteå. Då kanske livet blir lite mer ljusare och socialt !

Jag skulle vilja säga att människor måste börja förstå att det dom gör mot andra människor, det skapar osäkerhet och det får konsekvenser..

Händelserik dag

Idag har varit en riktig händelserik dag! Jag vaknade vid tolv, åt frukost och sedan for jag och Kristofer ut med skotern. Snacka om roligt, har inte åkt skoter på skitmånga år. Vi gjorde alltid det när jag var liten eftersom alla mina kusiner alltid haft skoter. Jag tycker det är riktigt roligt i alla fall och Kristofer körde fort som fan. Det ska ju kittla i magen för att det ska kännas!

Sedan när vi hade varit ute och kört i kanske 40 minuter så for vi till Kanis och så bjöd mamma på lunch. Kycklingspett med pommes tog jag, skitgott. Efter det så åkte jag och Kristofer skidor, vi åkte kanske fyra-fem åk, det var skithärligt! Även om det nu inte var så himla fint väder...

Nu på kvällen har jag varit hos pappa och hälsat på. Han har hunnit berättat hela sin livshistoria tror jag och det är lika roligt (eller vad man ska säga) intressant kanske att höra om hans liv. Det är ganska fantastiskt att han är vid liv idag. Jag hoppas att många människor kan lära sig mycket av honom, det gör i alla fall jag. Och jag blir lika rörd varje gång han säger att det är så kul att han har mig i sitt liv. Hur mycket han älskar mig, Anna och pojkarna. Jag älskar honom i alla fall, mycketmycket !


Saknar ..

Blev dock inte så att jag åker hem till Piteå imorgon i alla fall, även om det nu hade kännts mer socialt på något sätt. Men jag får väl sakna Micke ända tills söndag i alla fall då. Jag har ju bara varit borta två nätter (snart tre) men det känns som ett år.. Det är jobbigt när man tycker om en person och måste sakna honom så mycket. Allt känns ju för tusan som en evigheeeet! Nåja, får umgås med min mamma då under tiden, som surrar ihjäl mig jämnt.. Jag blir snart galen säkert, tur att hon jobbar på dagarna i alla fall...

Kristofer han är ledig, han har tagit semester eftersom Samuel skulle vara här. Men han åkte hem imorse, så alla sviker oss här i buschen.. Vi får helt enkelt leva i ensamhet. Tur att pappa kommer hem från Anna imorgon så att jag har någon att hälsa på! Förövrigt blir det väl att grilla pinnbröd och ostkorv imorgon, det hoppas jag på. För det blev ju inte mycket igår med den där elden !

Aldrig mer Ericsson

Sitter och har dötråkigt just nu. Blev så himla tråkigt när Marielle åkte idag. Finns absolut ingenting att göra här, speciellt när pappa är i Piteå och mamma jobbar. Man går liksom bara runt eller sover. Helt sjukt. Dock har dom här två dagarna varit jävligt roliga, att vara med klassen och umgås igår var riktigt trevligt tycker jag och att Marielle har sovit här. Det borde göras om! Men då tycker jag både hon och Adde kan komma hit ! Finns massa mer saker att göra här på sommaren så då ska jag tvinga hit dom.




Sitter och kollar på mobiltelefoner nu. Måste ha en nu så väldigt fort som möjligt.. Eftersom jag alltid är sms tokig så kan jag verkligen inte använda min telefon något mer. Knapparna har jävlat gett upp. Jag är så förbannad varje gång jag ska skriva sms, måste trycka 3-4 gånger på varje knapp för att det ska bli en bokstav. Det är verkligen jävligt irriterande när man vill skriva så fort som möjligt. Snart kastar jag den i väggen.. Kosta vad det kostar vill, jag kommer bara säga som Micke brukar säga ; ''BILL ME !'' xD Och förresten; aldrig mer en ericsson...

Internet fritt i två dagar

Längesedan man skrev nu, har ju trots allt inte ens loggat in på internet sedan i tisdags. Så internetfritt allt har varit, men självklart har jag saknat det. Men ändå inte, så skönt att slippa läsa allas bloggar hela tiden, haha, det tar ju på krafterna!
Men nu har jag två dagar att ta igen, så jag får skriva mer sedan !

Ingen Begravning för mig

Nu är jag vaken tidigt igen, haha, vilket lov jag har.. Ingen sovmorgon här inte.. Blir inte så att jag följer på begravningen. Alla syskon skulle dit vilket gjorde att jag avböjde att följa med. Hur det har varit i familjen på senare tid har påverkat mig och jag är ingen sådan som kan hålla falska leenden eller konversationer. Skulle jag se människorna skulle jag bara bli förbannad och det är ingenting man vill vara på en begravning. Då ska man bara ta farväl av en person, men jag kan ta farväl av Clary någon annan gång. Besöka hennes grav med en ros är ju inte så svårt.

Nej nu ska jag plocka bort och börja packa. Vi hörs !

Bonnie Tyler - It's A Heartache


- jag älskar den här låten !

Va' Fan

Jag läser en väldigt bra bok just nu - Hemlösa med egna ord. Jag rekomenderar verkligen den till er som har fördomar mot hemlösa och missbrukare. Ni som kanske inte heller tror att det är så många som lever som hemlös. Men tro mig, det är fler än vi tror.



Här är en dikt av Fredrik Jansson från boken:

Va' Fan

''Har du, min käre socsekreterare,
provat på att leva utan socialt skyddsnät?

Har du stångats med myndigheter,
väntat dag efter dag
på någonting du inte vet?

Snattat på Åhléns,
då är det för sent
sista bussen har gått
.. du kom för sent

Va' fan tror du om oss?
Va' fan bryr du dig om oss?

Det enda man hör;
... snacka med min boss

Har du kära socialsekreterare,
sett dig omkring här omkring
där pundare och alkisar
dansar i en evig ring?

Va' fan tror du om oss?
Va' fan bryr du sig om oss?
det enda man hör;
... snacka med min boss

Vill ni ha ett samhälle
med svartknegare,
tjyvar och snedseglare?

Är det nån framtid i det?
vem vet... Det verkar va er verklighet

Va' fan tror du om oss?
Va' fan bryr du dig om oss?
Det enda man hör;
... snacka med min boss.

Uppmaningar till brott,
och civil olydnad,
är det prydligt i villastan?
fan tror det!''


Personerna som skriver i boken skriver som en dagbok, man får följa deras liv dag till dag. Man får en inblick hur dom lever och hur dom kämpar för att överleva. Utan hjälp från socialen. Texterna som finns i boken har tidigare publicerats i tidningen Situation Stockholm. Jag kom ihåg att jag köpte den när jag var med Josefin till Stockholm för ungefär ett år sedan, det är faktiskt en bra tidning. Jag läser deras blogg också Hemlös - Med egen blogg Där skriver andra hemlösa om sitt liv.. Läs och låt dig påverkas.

Älvsbyn imorgon

Jag är väldigt trött just nu och jävligt ont i ryggen har jag. Men jag har ju varit vaken sedan typ klockan åtta imorse, jävligt onödigt menmen, ibland är man ju onödigt pigg. Blir att lägga sig tidigt idag i alla fall, ska ju åka med mamma till Älvsbyn imorgon efter begravningen ! Och Marielle ska följa med, för på onsdag ska vi ju vara med klassen en hel dag, jag längtar faktiskt, vi gör ju aldrig något tillsammans typ .. Är väl första gången sedan förra sommaren, haha! Men bra idé av allihopa. Hoppas det blir kul!

Lunch hos farmor

Nu har jag just gjort mig klar för att fara till farmor. Hon bjuder nämligen på lunch idag. Min syster ska nog också dit så jag ska skynda mig så att jag hinner träffa henne också. Förhoppningsvis kommer Josefin med sin nyfödda lilleman också, annars ska jag åka till henne och hälsa på! Nä nu ska jag ge mig ut i ovädret. Vi hörs senare!

Tankar..

Det finns så mycket i mina tankar just nu. Allting som har sagts på senare tid, mellan vissa människor i min närhet har gjort mig ledsen och jag har börjat fundera på vem man verkligen kan lita på och vem som någonsin kommer att acceptera min mamma som nykter alkoholist och narkoman (sedan drygt 20 år tillbaka) .


Det hela började med en blogg, som knappt ingen läste. Det blev ett helvete i stort sett och visst, allt hade inte kanske behövt skrivas i bloggen men jag kan se det från en annan synvinkel än hur ni vinklar det. Sanningen är den att vissa människor bearbetar sitt mående med att skriva. Till exempel som när jag har dåliga dagar eller mår rent av jävligt dåligt, fattar jag pennan och kolleigeblocket. Sedan skriver jag ner mina tankar, allting.. Om inte pennan finns till hands så öppnar jag Word direkt i datorn.


Det var också det min mamma gjorde. Hon har alltid skrivit ner sina tankar, gjort dikter ja hon har skrivit ner det mesta när hon mått dåligt, speciellt när jag var liten. Mamma skriver om dom hon bryr sig om, tänker på och är orolig för. Ni uppfattade det som att hon hängde ut någon, vilket inte var en enda mening ifrån henne. Om ni visste hur orolig mamma är och hur mycket hon tänker på andra istället för sig själv. Hur tror ni då det känns för henne när ni kommer och säger att hon bara vill ''hänga ut er och eran familj'' Ni kallar henne omogen och alla möjliga ord. Men till vilken nytta? Är vi av samma kött och blod, gör man så här mot sin familj?


Sedan har vi det här med att *namn* hjälpt mamma så mycket och ställt upp för henne. Ni syftar alltså på mammas tidigare missbruk, som hon tog sig igenom för drygt 20 år sedan. Visst ni har säkert varit ett stort stöd, hjälpt henne och så vidare. Men vad har det hela med saken att göra? Jag skulle gärna säga att min mamma  är väldigt tacksam för vad ni gjorde för henne då men det är absolut ingenting man tar upp efter 20 års tid när det handlar om just det här. Hur tror ni det känns, att levt med skammen om att vara narkoman och sedan försöka ta sig upp och in i Samhället igen. Jag tror ingen av er har förstått och sett hur fantastiskt mamma har klarat sig. Har ni en enda gång tänkt på något fint hon gjort? Hon har uppfostrat mig helt ensam samtidigt som hon kämpat att leva ett bra liv. Jag vill aldrig mer höra från er hur mycket ni hjälpt min mamma i sådana här sammanhang, för den som hjälpt min mamma att komma ifrån hennes missbruk är i stort sett henne själv. För utan hennes vilja att verkligen vilja sluta, hade hon inte klarat sig. Varken med eller utan er. Sedan behövs det professionell hjälp också och det fick hon.

Nu har min mamma världens liv, hon är lycklig och jag unnar henne varje stund och minut av det. Tänk att hon till slut hittade mannen i sitt liv och får jobba med det hon älskar mest av allt BLOMMOR! Och sist men inte minst hon har ju mig och katten också. Och ett plusbarn som heter Samuel. Nu tycker jag att vi ska unna henne lycka och aldrig mer dra upp hennes drogmissbruk mer, för jag blir spyfärdig, och ja, skulle vilja spy galla på alla av er som drar upp det igen i ett sådant här sammanhang.


Men det som gjort mig mest ledsen är vad som följde efter det här. Det spreds rykten om att jag skulle suttit med min pappa (som just nu varit drogfri i över ett år) och hans kompisar i barackerna i Öjebyn och druckit alkohol. Jag medverkade  bara i TV för att synas, jag talade heller inte sanning enligt er.. Jag umgicks också med A-lagare.. Vet ni vad som hände mig med då? Jag blev så otroligt besviken men framförallt förbannad. Min egen släkt gick och spred rykten om mig och framförallt min pappa som pågår en behandling för sitt missbruk. Min pappa skulle aldrig någonsin erbjuda mig alkohol eller knark. Han skulle aldrig acceptera att hans barn får samma liv som han haft. (Tror jag i alla fall, det är känslan jag får) För ni tror väl på fullaste allvar inte att jag och pappa skulle ha alkohol och knark gemensamt? Ni som också är min släkt har vetat hur ledsen jag varit för min pappas missbruk, hur dåligt jag mått och hur mycket jag har kämpat för att inte må dåligt. Ni fick mig att må ännu värre den här gången, jag grät i flera dagar och undrade hur man kunde säga en sådan sak. Sedan kom jag att tänka på en sak; det är ingen idé jag sitter här och gråter för falska rykten. För det var ju ingen sanning i det ni hade gått och sagt. Synd var också att jag inte fick reda på detta av er själv, ni var tvungen sprida allt runt halva Öjebyn innan jag fick reda på det av en tredje person (min bästa vän)..


Jag vill bara hädanefter säga att jag kommer nog aldrig glömma det ni sagt om mig. Och inte hur det började heller, för jag hade absolut ingenting med bloggrejen att göra. Man kan inte dömma personer för någonting dom inte ens har gjort. Men att ni gjorde detta visade bara mig hur falska ni är och opålitliga. Jag vet nu att dom enda jag kan lita på är dom som står mig varmast om hjärtat, familjen, och så kan jag lita på mig själv.


Också är ni snälla och accepterar mig och min familj och det fantastiska liv vi har idag. Jag har en pappa som är nykter och drogfri, även en mamma som är otroligt positiv och jämnt glad. Jag har två underbara föräldrar i mitt liv idag, en bonuspappa och en katt. Bara så ni vet så kan ni aldrig förstöra våran lycka. För vi kommer vara lyckliga i alla våra dagar.


Tack och hej leverpastej!
det blev lite långt!


Tråkig utekväll

Åh alltså jag ska aldrig mer gå ut på Pentryt ! Så helvetes jävla tråkig kväll.. Eller jag hade ju roligt med Marielle, det har vi ju alltid, men så fort vi kom ut så försvann gnistan. Vart fan är världen på väg? Fjortisar som är för full, åldersgrupp -92 som inte ens behöver visa leg. Jamen herregud, det var fan bara småbarn ute igår typ. Bortkastade pengar! Och tur att jag knappt var påverkad, jag slapp då i alla fall baksmällan. Nä nu ska jag inte ut på länge, lika bra att vara hemma när det är sådär jävla trist. Usch ! GÅ INTE UT PÅ PENTRYT !

RSS 2.0